Valuuttakurssit heikensivät Nokian Renkaiden liiketulosta – tulosvaroitus koko vuodelle - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Valuuttakurssit heikensivät Nokian Renkaiden liiketulosta – tulosvaroitus koko vuodelle

Valuuttakurssimuutokset laskivat heinä–syyskuun liikevaihtoa 10,5 miljoonaa euroa, minkä lisäksi laskuun vaikuttivat myös muut tekijät.

Valuuttakurssimuutokset laskivat heinä–syyskuun liikevaihtoa 10,5 miljoonaa euroa, minkä lisäksi laskuun vaikuttivat myös muut tekijät.

Julkaistu: 31.10.2018 8:44

Nokian Renkaat alentaa ohjeistustaan kuluvalle vuodelle, mikä johtuu valuuttakurssien negatiivisesta vaikutuksesta.

Nokian Renkaiden tulos ennen veroja oli selvässä nousussa tilivuoden kolmannella neljänneksellä. Tulos ei kuitenkaan yltänyt markkinaodotuksiin. Liiketulos heikkeni. Yhtiö alentaa myös koko vuoden ohjeistustaan.

Tulos ennen veroja parani heinä–syyskuussa 82,8 miljoonaan euroon vuotta aikaisemmasta 67,4 miljoonasta eurosta. Analyytikot odottivat Infront Datan kokoamassa ennusteessa parempaa eli 93,1 miljoonaan euron tulosta ennen veroja.

Osakekohtainen tulos nousi 0,08 eurosta 0,48 euroon.

Liikevaihto laski 1,7 prosenttia 356,9 miljoonaan euroon, kun vertailukauden liikevaihto jäi 363,1 miljoonaan euroon. Tästä jäi liiketulosta 85,9 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin liiketulos 89,8 miljoonaa euroa. Laskuun vaikuttivat valuuttakurssimuutokset.

Nokian Renkaat alentaa ohjeistustaan kuluvalle vuodelle, mikä johtuu valuuttakurssien negatiivisesta vaikutuksesta. Liikevaihdon ja liikevoiton odotetaan olevan nyt samalla tasolla tai hieman korkeampi verrattuna viime vuoteen.

Aiemmin yhtiö odotti liikevaihdon ja liikevoiton kasvavan viime vuoteen verrattuna, kun pohjana olivat nykyiset valuuttakurssit.

Toimitusjohtaja Hille Korhonen arvioi valuuttakurssien tuottaneen yhtiölle selvää vastatuulta.

– Meillä oli hyvä suoritus tammi−syyskuussa 2018 ja kasvoimme nopeammin kuin markkina. Vertailukelpoisilla valuutoilla liikevaihto kasvoi 8,7 prosenttia. Liikevoitto kasvoi hieman vuoden 2017 ensimmäiseen yhdeksään kuukauteen verrattuna huolimatta merkittävästä negatiivisesta valuuttavaikutuksesta, Korhonen toteaa tiedotteessa.

Valuuttakurssimuutokset laskivat heinä–syyskuun liikevaihtoa 10,5 miljoonaa euroa, minkä lisäksi laskuun vaikuttivat myös muut tekijät.

– Heinä−syyskuun liikevaihtoon vaikuttivat negatiivisesti kesärenkaiden korkeat varastotasot Venäjällä ja alhaisemmat uusien autojen myynnit Ruotsissa ja Norjassa, Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan rakennustyöt yhtiön uudella tehtaalla Yhdysvaltain Daytonissa, Tennesseessä edistyvät suunnitelmien mukaan. Renkaiden tuotannon on määrä alkaa siellä vuonna 2020.

– Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa myyntimme Pohjois-Amerikassa ja kasvattaa myyntiämme 50 prosenttia Keski-Euroopassa seuraavan viiden vuoden aikana, sekä säilyttää markkinajohtajuutemme Pohjoismaissa ja Venäjällä.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta