SK: Nocart esittelee muokattua kuvapankkikuvaa omana tuotteenaan – Nocartiin sijoittaneen Loudspringin osake laskussa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

SK: Nocart esittelee muokattua kuvapankkikuvaa omana tuotteenaan – Nocartiin sijoittaneen Loudspringin osake laskussa

Nocartista lähes viidenneksen omistavan Loudspringin osake on laskenut kolmessa päivässä noin 40 prosenttia.

4.9.2018 16:00

Sijoitusyhtiö Loudspringin eli entisen Cleantech Investin kurssi on ollut tänään kolmatta päivää selvässä laskussa, kun sen sijoituskohde Nocartista paljastuvat outoudet koettelevat sijoittajien uskoa osakkeeseen.

Suomen Kuvalehti (SK) kertoi torstai-iltana epäselvyyksistä uusiutuvan energiantuotannon laitteita toimittavan Nocartin hankkeissa ja tulosluvuissa.

Loudspringin perjantaina julkaisema tammi–kesäkuun osavuosikatsaus ei selventänyt epävarmuutta ja palauttanut sijoittajien luottamusta.

Tänään SK kertoi, että Nocart esittelee kuvatoimisto Getty Imagesin muokattua kuvaa omana tuotteenaan.

Nocart on SK:n mukaan muokannut teollista turbiini-generaattoria esittävää kuvaa vaihtamalla laitteen väritystä, poistamalla varoitusmerkkejä ja lisäämällä laitteeseen yhtiön oman logon.

SK ei tavoittanut Nocartin toimitusjohtajaa Vesa Korhosta kommentoimaan asiaa. Nocartin hallituksen puheenjohtaja Tapani Flaaming puolestaan ohjasi kysymykset Korhoselle.

Loudspring omistaa 19,3 prosenttia Nocartista. Sen projektit ovat olleet merkittävä Loudspringin kurssiin vaikuttava tekijä.

Loudspringin osake oli kello 15 aikaan 6,4 prosentin laskussa 0,63 eurossa Helsingin pörssin First North -listalla. Kolmen kaupankäyntipäivän aikana yhtiön kurssi on sukeltanut jo lähes 40 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?