Yhtiön toimitusjohtaja Yrjö Närhisen mukaan toisella neljänneksellä kannattavuus parani. Yhtiö keskittyy ydinliiketoimintaansa ja investoi asiakaskokemukseen, vaikuttavuuteen ja digitalisaatioon.
– Julkisen sektorin kiinnostus palveluitamme kohtaan on kasvanut huomattavasti ja uskomme Attendo-kaupan toteutuessa voivamme tarjota uniikin palvelutarjonnan julkisen sektorin asiakkaille. Näemme, että julkisesti rahoitettujen ja yksityisesti tuotettujen palvelujen osuus tulee kasvamaan sote-ratkaisusta riippumatta monella tavalla; ulkoistuksissa, erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa, Närhinen sanoo osavuosikatsauksessa.
Tulos ennen veroja ylsi maalis–kesäkuussa 19,4 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin jäi 1,2 miljoonaan euroon. Osakekohtainen tulos parani 0,05 eurosta 0,24 euroon.
Liikevaihtoa kertyi 2,9 prosenttia vertailukautta enemmän. Se ylsi 189 miljoonaan euroon, kun liikevaihto viime vuonna samaan aikaan oli 183,6 miljoonaa euroa.
Liiketulos parani 2,2 miljoonasta eurosta 15,4 miljoonaan euroon. Liikevoittoon sisältyy yhteensä 7,8 miljoonaa euroa kertaluonteista myyntivoittoa.
Oikaistu käyttökate (ebitda) parani 22,0 miljoonasta 25,5 miljoonaa euroon.
Terveystalon mukaan kotimaisen talouden positiivinen kehitys tukee yritys- ja yksityisasiakasliiketoimintaa.
Sote-ratkaisu muuttaisi kaikkien terveydenhuollon toimijoiden ympäristöä ja toisi uusia mahdollisuuksia erityisesti niille, jotka investoivat vastatakseen uusiin tarpeisiin.
Terveystalo odottaakin sen markkinoiden kehittyvän edelleen suotuisasti, mutta markkinoille tullut uusi kapasiteetti vaikuttaa erityisesti yksityisasiakasliiketoimintaan.
Terveystalo tavoittelee 6–8 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua pitkällä aikavälillä. Tavoitetaso oikaistulle liikevoitolle ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia on 12–13 prosenttia liikevaihdosta keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.