Palkkiotuottojen kasvu tuki Aktian tulosta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Palkkiotuottojen kasvu tuki Aktian tulosta

Aktian vertailukelpoinen liiketulos kasvoi kymmenen prosenttia.

Julkaistu: 7.8.2018 9:00

Aktia Pankin tulos koheni yli neljänneksen huhti–kesäkuussa, kun palkkituotot jatkoivat kasvuaan ja pankki piti kulunsa kurissa.

Aktia liiketulos kasvoi huhti–kesäkuussa 18,2 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin jäi 14,4 miljoonaan euroon. Kasvua oli 26 prosenttia.

Vertailukelpoinen liiketulos kasvoi loivemmin, kymmenen prosenttia eli 18,5 miljoonaan euroon 16,9 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos ylsi 0,21 euroon, kun se vuotta aiemmin oli 0,16 eurossa.

– Personal & Corporate & Bankingin ja Varainhoidon laskeneet kustannukset ja palkkiotuottojen neton hyvä kasvu tukivat positiivista kehitystä, sanoo Aktian vt. toimitusjohtaja Juha Hammarén tulostiedotteessa.

Aktian uudeksi toimitusjohtajaksi nousee lokakuussa Nordean johtaja Mikko Ayub. Aiempi toimitusjohtaja Martin Backman jätti tehtävänsä maaliskuussa oltuaan tehtävässä vain vuoden.

Tästä huolimatta Aktia jatkoi keväällä uudistushankettaan. Pankki lanseerasi uusia tuotteita, asiakaskonsepteja ja digitalisointialoitteita.

– Aktian transformaatiota edistivät useat positiiviset muutokset, jotka hyödyttävät asiakkaita kasvavissa määrin, Hammarén sanoo.

Aktian peruspankkitoiminnan kannattavuudesta kertova korkokate kasvoi toisella neljänneksellä kolme prosenttia 23,5 miljoonaan euroon. Tästä otto- ja antolainauksen korkokate oli 17,4 miljoonaa euroa ja TLTRO-lainaohjelman korkotuotot 2,6 miljoonaa euroa.

Myös palkkiotuotot olivat toisella neljänneksellä kasvussa. Palkkiotuotot paranivat nettona seitsemän prosenttia 26,2 miljoonaan euroon.

Yhteensä liiketoiminnan tuotot kasvoivat kolme prosenttia 55,8 miljoonaan euroon. Liiketoiminnan kulut vähenivät neljä prosenttia 38,3 miljoonaan euroon.

Luottotappioihin pankki kirjasi huhti–kesäkuussa 0,7 miljoonan euron positiivisen erän myytyään perintäsaatavia.

Aktia pitää koko vuoden näkymät ennallaan. Pankki arvioi, että tämän vuoden vertailukelpoinen liikevoitto on jonkin verran viimevuotista korkeampi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?