Tulostaan parantanut Wärtsilä jäi ennusteista – ”Tilauskertymä kehittyi hyvin” - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Tulostaan parantanut Wärtsilä jäi ennusteista – ”Tilauskertymä kehittyi hyvin”

Julkaistu: 19.7.2018 9:08

Merimoottori- ja voimalavalmistaja Wärtsilän tulos parani hieman, mutta jäi ennusteista. Liikevaihto puolestaan pakitti huhti–kesäkuussa. Saatujen tilausten määrä kasvoi 14 prosenttia.

Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola kuvaa tilausaktiviteetin virettä positiiviseksi.

–  Vaikka uusien alustilausten määrä oli jossain määrin odotettua pienempi, Marine Solutions -liiketoiminnan tilauskertymä kehittyi hyvin kattavan ratkaisutarjontamme ja alustilausten suotuisan jakauman ansiosta. On ilo huomata, että rikkipesurijärjestelmien kysyntä on kasvanut sekä uusissa aluksissa että jälkiasennuksina, kun varustamot valmistautuvat vuonna 2020 voimaan tuleviin rikkipäästörajoituksiin, Eskola sanoi osavuosikatsauksessa.

Myös uusiutuvan energian hintojen jatkuva lasku luo Wärtsilälle uusia markkinoita.

– Uusiutuvien energialähteiden käytön kasvu lisää joustavan voimantuotannon ja varastointiratkaisujen tarvetta. Joustavan kapasiteetin lisäksi uuden perusvoiman kysyntä kehittyvillä markkinoilla pysyy vahvana, yhtiö arvioi.

Yhtiön tulos ennen veroja oli toisella neljänneksellä 102 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli 99 miljoonaa euroa. Ennustepalvelu Inquiry Financialin keräämässä ennusteessa analyytikot odottivat tuloksen ennen veroja parantuneen 139 miljoonaan euroon (mediaani).

Liiketulos painui kolme prosenttia 111 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 113 miljoonasta, kun analyytikot olivat ennustaneet 108 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liiketulos parani 134 miljoonaan euroon viimevuotisesta 130 miljoonasta eurosta.

Osakekohtainen tulos parani hieman 0,13 euroon vertailukauden 0,12 eurosta, kun odotuksissa oli 0,18 euroa.

Wärtsilän liikevaihto painui huhti–kesäkuussa 3 prosenttia 1246 miljoonaan euroon vertailukauden 1290 miljoonasta. Analyytikot odottivat 1374 miljoonan euron liikevaihtoa.

Liikevaihtoon vaikuttivat Eskolan mukaan voimalaitostilausten toimitusaikataulut sekä asiakkaiden päätökset investoida edelleen vain välttämättömiin korjaus- ja kunnossapitotöihin. Yhtiö odottaa, että toisen vuosipuoliskon toimitukset painottuvat vuoden lopulle.

Saatujen tilausten määrä oli 1553 miljoonaa euroa, kun se vertailukaudella oli 1363 miljoonaa euroa. Ennusteissa odotettiin 1433 miljoonaa euroa.

Wärtsilä arvioi, että tänä vuonna palvelujen ja ratkaisujen kysyntä paranee jonkin verran viime vuodesta. Kysynnän odotetaan olevan hyvää Services-, Energy Solutions- ja Marine Solutions -liiketoiminnoissa. Marine Solutionsin kysyntäodotusta on nostettu vankasta.