Pääomistajat myyvät osuutensa Mehiläisestä – enemmistöomistajaksi pääomasijoittaja - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pääomistajat myyvät osuutensa Mehiläisestä – enemmistöomistajaksi pääomasijoittaja

Mehiläisen omistus muuttuu. CVC:n rahastosta tulee Mehiläisen enemmistöomistaja.

18.5.2018 9:16 | Päivitetty 18.5.2018 12:46

Suomalainen sijoittajaryhmä, johon kuuluvat eläkeyhtiöt LähiTapiola, Varma ja Ilmarinen ostavat terveyspalvelukonsernin Mehiläisen yhdessä Mehiläisen johdon ja CVC Capital Partnersin hallinnoiman rahaston kanssa.

Myyjinä ovat pääomasijoittajat KKR ja Triton, joiden rahastot hankkivat yli satavuotiaan Mehiläisen vuonna 2010. Triton ja KKR omistavat Mehiläisestä 76,3 prosenttia.

CVC:n rahastosta tulee nyt Mehiläisen enemmistöomistaja. CVC Capital Partnersin pääkonttori on Luxemburgissa.

Ilmarinen ja Varma aikovat jatkaa osakkeenomistajana. Mehiläisen johto jatkaa nykyisissä tehtävissään ja yhtiön merkittävinä omistajina.

LähiTapiola osti kymmenen prosenttia Mehiläisestä viime kesänä. Ilmarisella ja Varmalla on molemmilla ollut 3,7 prosentin osuus. Lisäksi yhtiötä omistaa muun muassa Keva.

Yli 14 000 työntekijän Mehiläinen on perustettu vuonna 1909 Helsingissä. Viime vuosina se on laajentunut nopeasti yritysostoin, kun terveyspalveluala on keskittynyt entisestään.

Viime vuonna Mehiläisen liikevaihto ylsi 165,5 miljoonaan euroon, missä oli kasvua edellisvuodesta 28 prosenttia. Myös kannattavuus parani selvästi.

Mehiläisen strategiana on kasvaa jatkossakin kehittämällä sosiaali- ja terveyspalveluita Suomessa, investoimalla palveluverkoston laajentamiseen ja tekemällä täydentäviä yritysostoja.

Pidemmällä tähtäimellä Mehiläinen tutkii myös mahdollisuuksia kansainväliseen kasvuun.

– Vahvojen kumppaneidemme avulla voimme edelleen säilyä yksityisenä kotimaisena yrityksenä pörssin ulkopuolella - yhtiönä, jota kehitetään pitkäjänteisesti ja asiakkaiden tarpeista lähtien, sanoo Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää tiedotteessa.

– Asiakkaidemme kasvavat vaatimukset, kiristyvä kilpailu tuottajien kesken, digitalisaation tuomat mullistukset ja sote-uudistuksen synnyttämä epävarmuus ovat samalla sekä mahdollisuuksia että haasteita kaikille terveys- ja sosiaalipalveluyrityksille Suomessa.

Yrityskauppa vaatii vielä viranomaisten hyväksynnän.

Terveyspalvelujen keskittyminen teki eilen aimo harppauksen, kun terveydenhoitoyhtiö Terveystalo ilmoitti ostavansa pohjoismaisen Attendon toiminnot Suomessa. Yhdistyneen konsernin henkilöstön määrä nousee reiluun 12 000:een.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?