DI: Attendo myymässä Suomen terveydenhoitopalvelunsa – todennäköisin ostaja Terveystalo - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

DI: Attendo myymässä Suomen terveydenhoitopalvelunsa – todennäköisin ostaja Terveystalo

Attendo odottaa saavansa kaupassa noin 2–2,5 miljardia kruunua, Dagens Industri kertoo lähteisiinsä perustuen.

11.5.2018 9:58 | Päivitetty 11.5.2018 11:49

Ruotsalainen terveys- ja hoivapalveluyhtiö Attendo on myymässä Suomen terveydenhoitopalvelunsa, kertoo ruotsalaislehti Dagens Industri (DI).

Attendo odottaa saavansa kaupassa noin 2–2,5 miljardia kruunua (noin 193–242 miljoonaa euroa). DI viittaa uutisessaan lähteisiinsä, jotka eivät halua nimeään julki.

Lehden mukaan Attendo on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa. Todennäköisin ostaja on DI:n mukaan suomalainen terveydenhoitoyhtiö Terveystalo. Sitovia ostotarjouksia odotetaan kuun puolivälissä.

Attendo kertoi maaliskuussa, että se harkitsee Suomen terveyden- ja hammashoitopalveluiden myymistä. Yhtiön mukaan sen strategiana on keskittyä hoivapalveluihin.

Attendo kertoi tiedotteessaan maaliskuussa, että Suomen terveys- ja hammashoitopalveluiden toimintojen liikevaihto oli viime vuonna 234 miljoonaa euroa. Yhtiö arvioi myös, että Suomen toiminnot ovat hyvässä asemassa, kun valinnanvapaus toteutuu terveydenhuollossa.

Attendo kertoi aikovansa arvioida strategiset vaihtoehdot kuluvan vuoden alkupuoliskon aikana.

Ruotsissa perustettu ja Tukholman pörssiin listattu Attendo toimii Suomen ja Ruotsin lisäksi Norjassa ja Tanskassa.

Attendo ei kommentoinut asiaa lehdelle. Myöskään Terveystalo ei vahvistanut tietoja STT:lle. Terveystalo on Helsingin pörssiin listattu yhtiö.

– Jos sellainen prosessi olisi liikkeellä, varmaan Terveystalo sitä katsoisi kuin mitä tahansa muuta vastaavaa prosessia alalla, sanoi viestintäpäällikkö Jenni Rantanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?