Aktian Pankin tulos parani – nostaa näkymiään - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Aktian Pankin tulos parani – nostaa näkymiään

Julkaistu: 8.5.2018 8:48

Pankkikonserni Aktian tulos koheni alkuvuonna. Pankki korottaa myös koko vuoden näkymiään.

Tammi–maaliskuun liiketulos kasvoi 8 prosenttia 17,7 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin jäi 16,4 miljoonaan euroon. Osakekohtainen tulos ylsi 0,22 euroon, kun se vuotta aiemmin oli 0,20 eurossa.

– Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana Aktia keskittyi täysillä uuden strategian täytäntöönpanoon, sanoo vt. toimitusjohtaja Juha Hammarén tulostiedotteessa.

Hänen mukaansa tulokseen vaikutti lähinnä palkkiotuottojen neton nousu ja vuoden 2017 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna matalammat kulut.

Aktia kertoi maaliskuussa, että aiempi toimitusjohtaja Martin Backman jättää tehtävänsä välittömästi. Hän ehti johtaa Aktiaa vuoden.

Peruspankkitoiminnan tuotoista kertova korkokate vajosi alkuvuonna 20,7 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 23,4 miljoonasta eurosta. Laskua oli 11 prosenttia.

– Pieneneminen johtuu likviditeettisalkun heikommasta tuotosta ja suljetuista korkosuojista, jotka pienenivät 5,6 (8,5) miljoonaan euroon, kertoo Hammarén tiedotteessa.

Aktian mukaan otto- ja antolainauksen korkokate 16,9 miljoonaa oli samalla tasolla kuin viime vuoden vastaavan ajan 17,1 miljoonaa euroa. Korkotuotot likviditeettisalkusta ja suljetuista korkosuojista sen sijaan vähenivät 2,9 miljoonaa euroa.

Palkkiotuotot paranivat 13 prosenttia 23,8 miljoonaan euroon 21,1 miljoonasta eurosta.

Tuotot yhteensä painuivat neljä prosenttia 51,2 miljoonaan euroon vertailukauden 53,1 miljoonasta.

Kulut vähenivät 33,5 miljoonaan euroon 37,3 miljoonasta.

– Liiketoiminnan kulut pienenivät 10 prosenttia aiempaa alempien henkilöstökulujen ja IT-kulujen ansioista, joita kuormittivat vuotta aiemmin peruspankin käyttöönotto, Hammarén sanoo.

Luottotappioita kertyi 0,6 miljoonaa, kun viime vuonna jäätiin 0,1 miljoonaan euroon.

Aktia korottaa koko vuoden näkymiään. Pankki arvioi, että tämän vuoden vertailukelpoinen liikevoitto on jonkin verran viimevuotista korkeampi.

Aiemmin pankki arvioi, että vertailukelpoinen liikevoitto pysyisi tänä vuonna suunnilleen samalla tasolla kuin viime vuonna.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?