British Airwaysin emoyhtiö osti siivun Norwegianista – ostotarjous mahdollinen

IAG on ostanut 4,6 prosenttia Norwegian Air Shuttlesta.

Norwegian aloitti tänä keväänä ensimmäiset lentonsa Lontoosta Argentiinaan.

12.4.2018 13:31 | Päivitetty 12.4.2018 14:13

Lentoyhtiö British Airwaysin emoyhtiö IAG on ostanut 4,6 prosentin osuuden norjalaisesta halpalentoyhtiöstä Norwegian Air Shuttlesta. IAG kertoo tiedotteessaan, että se pitää Norwegiania ”houkuttelevana sijoituksena”.

IAG kertoo, että se tavoittelee vähemmistöomistuksella asema, josta voidaan avata keskustelut Norwegianin kanssa, mukaan lukien mahdollisuus tehdä ostotarjous koko Norwegianista.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi hiukan aiemmin, että IAG harkitsee ostotarjouksen tekemistä koko Norwegianista. Bloombergin uutinen perustui nimettöminä esiintyviin lähteisiin.

Uutistoimistolähteiden mukaan ostotarjous arvostaisi Norwegianin noin kolmen miljardin dollarin arvoiseksi, velat mukaan lukien. Yhtiön markkina-arvo on noin 950 miljoonaa dollaria.

Norwegian kommentoi asiaa lyhyesti iltapäivällä julkaistussa pörssitiedotteessaan. Sen mukaan Norwegianilla ei ollut tietoa IAG:n 4,6 prosentin osakeomistuksen hankinnasta, ennen kuin se tänään kuuli asiasta tiedotusvälineiltä.

Norwegian ei ole käynyt mitään keskustelua IAG:n kanssa asiasta, eikä kommentoi mahdollista ostotarjousta mitenkään tässä vaiheessa.

Norwegianin osake ponnahti 26 prosentin nousuun Bloombergin julkaistua uutisensa mahdollisesta ostotarjouksesta. Kaupankäynti Norwegianin osakkeella keskeytettiin pian sen jälkeen Oslon pörssissä.

Pohjoismaisen SAS:n osake sai myös vauhtia ja eteni iltapäivällä 8,6 prosentin tahtia. Helsingissä Finnair oli 4,1 prosentin nousussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?