Wall Streetillä kauppasodan huoli väistyi – nousua jo kolmatta päivää - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Wall Streetillä kauppasodan huoli väistyi – nousua jo kolmatta päivää

Sijoittajat uskovat, ettei Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä synny kauppasotaa.

New Yorkin pörssissä hymy ei hyytynyt.

6.4.2018 8:23

Torstaina New Yorkin pörssi nousi kolmatta päivää peräjälkeen, koska sijoittajat uskoivat Valkoisen talon ja Kiinan vakuutteluita, että kumpikaan maa ei halua kauppasotaa.

Laaja S&P 500 -osakeindeksi nousi korkeimpaan lukemaan kahteen viikkoon, kun indeksi kohosi torstain aikana 0,7 prosenttia. Teollisuusosakkeita mittaava Dow Jones -indeksi nousi 1,0 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi 0,5 prosenttia.

– Markkinat alkavat nähdä ärhäköiden neuvottelujen läpi ja ovat hälventämässä pelkojaan täysimittaisesta kauppasodasta, kertoi Washington Crossing Advisorsin vanhempi sijoitussalkkuhallinnoija Kevin Caron uutistoimisto Bloombergille.

Torstaina Valkoisen talon taloudellinen neuvonantaja Larry Kudlow muistutti, että Yhdysvaltain tuontitullit ovat vasta ehdotuksia ja kestää ainakin kaksi kuukautta ennen kuin mitään tulleja otetaan käyttöön.

Pörssin sulkeuduttua Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tosin ohjeisti Valkoisen talon hallintoa harkitsemaan uusia tulleja kiinalaisille tuotteille. Uudet tullit koskisivat tuotteita, joita tuodaan Kiinasta 100 miljardin dollarin arvosta.

Trumpin ilmoitus onkin saanut New Yorkin pörssin osakeindeksifutuurit laskemaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?