Pihlajalinna ostaa Doctagonin – maksaa osakkeillaan 30,1 miljoonaa euroa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pihlajalinna ostaa Doctagonin – maksaa osakkeillaan 30,1 miljoonaa euroa

Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Julkaistu: 12.3.2018 9:41

Pihlajalinna ostaa samalla alalla toimivan Doctagonin.

Terveyspalvelujen tuottaja Pihlajalinna ostaa samalla alalla toimivan Doctagonin koko osakekannan yhtiön nykyisiltä omistajilta.

Pihlajalinna maksaaa kauppahinnan 30 105 000 euroa suunnatussa osakeannissa omilla osakkeillaan.

Suunnatussa osakeannissa tarjottiin merkittäväksi 2 006 989 uutta osaketta 15,00 euron osakekohtaiseen merkintähintaan. Tämä vastaa noin kymmentä prosenttia Pihlajalinnan kaikista osakkeista ennen uusien osakkeiden antamista.

Doctagon tarjoaa henkilöasiakkaiden lääkäripalveluja, työterveyspalveluja sekä julkisen sektorin lääkäri- ja konsultointipalveluja. Yhtiöllä on kaksi lääkärikeskusta, Helsingissä ja Turussa.

– Yhtiön kehittämän kuntien vastuulääkärimallin vaikuttavuudesta on vahvaa näyttöä. Malli on Pihlajalinnalle selvä kilpailuetu, ja se luo merkittävää laajentumispotentiaalia, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen tiedotteessa.

Doctagonin viime syyskuussa päättyneen tilikauden liikevaihto oli 17,2 miljoonaa euroa, kun se edellisellä tilikaudella oli 14,4 miljoona euroa. Liikevoitto oli 0,3 miljoonaa euroa, kun se edellisellä kaudella jäi nollille.

Kuluvalla tilikaudella Doctagonin liikevaihto on Pihlajalinnan mukaan kasvanut ja kannattavuus parantunut selvästi edellisestä tilikaudesta.

Kaupalla ei ole vaikutusta Pihlajalinnan tilinpäätöstietojen yhteydessä julkaisemaan alkaneen vuoden näkymään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?