Harvia suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Harvia suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin

Osakeannin tavoitteena on kerätä noin 45 miljoonan euron bruttovarat pääomarakenteen vahvistamiseen ja yhtiön strategian tukemiseen.

Harvia tunnetaan kiukaistaan.­

5.3.2018 8:21

Sauna- ja spa-tuotteita valmistava Harvia suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Helsingin pörssiin. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Harvian liiketoiminnan kehitykseen viime vuosina. Yhtiö on vahva toimija historiallisesti vakaalla ja kasvavalla markkinalla. Suunniteltu listautuminen on yhtiölle merkkipaalu, joka tarjoaa vahvan tuen kannattavan kasvun polulle, vahvistaa brändiä sekä auttaa rekrytoimaan ja sitouttamaan avainhenkilöstöä, sanoo Harvian hallituksen puheenjohtaja Olli Liitola tiedotteessa.

Osakeannin tavoitteena on kerätä noin 45 miljoonan euron bruttovarat pääomarakenteen vahvistamiseen ja yhtiön strategian tukemiseen.

Osakkeita tarjottaisiin yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa ja institutionaalisille sijoittajille Suomessa ja soveltuvien lakien mukaisesti kansainvälisesti sekä yhtiön vakituiselle henkilöstölle ja johdolle Suomessa ja Itävallassa.

Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan osakeannista, jossa yhtiö laskisi liikkeelle uusia osakkeita, sekä yhtiön suurimpien osakkeenomistajien, CapMan Buyout X Fund A L.P:n ja CapMan Buyout X Fund B Ky:n sekä tiettyjen muiden osakkeenomistajien osakemyynnistä. CapMan jäisi merkittäväksi osakkeenomistajaksi myös listautumisannin jälkeen.

Listautumisannin pääjärjestäjänä toimii Danske Bank. Lisäksi järjestäjänä toimii myös Handelsbanken Capital Markets.

Harvian liikevaihto viime vuonna oli 60,1 miljoonaa euroa, liikevoitto 9,3 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 10,7 miljoonaa euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?