Remedyn tulos heikkeni heinä–joulukuussa – peliprojektit yhtiön mukaan aikataulussa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Remedyn tulos heikkeni heinä–joulukuussa – peliprojektit yhtiön mukaan aikataulussa

Remedyn peli Quantum Break ilmestyi vuonna 2016. Yhtiön tunnetuin tuote on tähän mennessä ollut Max Payne.

Julkaistu: 16.2.2018 13:07

Yhtiön hallitus esittää, ettei viime vuodelta makseta osinkoa.

Peliyhtiö Remedy Entertainmentin tulos heikkeni heinä–joulukuussa verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan. Liikevaihto sen sijaan kasvoi.

Remedyn tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja heikkeni viime vuoden toisella puoliskolla 1,23 miljoonaa euroon vertailukauden 2,23 miljoonasta.

Liikevoittoa vajosi reilut 40 prosenttia 1,40 miljoonaan edellisvuoden heinä–joulukuun 2,34 miljoonasta.

– Tulostamme on rasittanut toisen, osin itse rahoittamamme P7-työnimellä kulkevaa pelin kehitystiimin rakentaminen. Myös Northlight-teknologiamme kehitystiimiä on vahvistettu, mikä näkyy kasvaneina kuluina, sanoo toimitusjohtaja Tero Virtala tulostiedotteessa.

Liikevaihto sen sijaan parani 1,9 prosenttia 8,86 miljoonaan euroon 8,69 miljoonasta.

– Liikevaihtomme koostui pääasiassa kahteen pelihankkeeseemme liittyvistä, pelien julkaisijoilta saatavista kehitysmaksuista, sekä vähäisemmässä määrin aiemmin kehittämiemme Alan Wake ja Quantum Break -pelien myynti- ja rojaltituloista, Virtala sanoo.

Virtalan mukaan yhtiön molemmat peliprojektit ovat edenneet hyvin ja niiden kehitystyö jatkuu sovittujen aikataulujen mukaisesti.

– Olemme toimittaneet Smilegate Entertainmentille tekemämme CrossFire 2 -pelin yksinpelikampanjan sovitut välitavoitteet ajallaan, ja vastaavasti saaneet välitavoitteisiin sidotut maksut ajallaan.

Toinen pelihanke, 505 Gamesin kanssa tehtävä P7-projektinimellä kulkeva peli, siirtyi katsauskauden alussa esituotantovaiheesta tuotantovaiheeseen. Virtala odottaa, että peli julkaistaan ensi vuonna.

Lisäksi yhtiö aloitti viime vuoden lopussa uuden peliprojektin esivalmistelut.

Remedy ilmoittaa, että peliprojektien kehitysvaiheista sekä julkaisusopimuksiin ja niiden ajoituksiin liittyvistä epävarmuustekijöistä johtuen se ei anna arviota vuoden 2018 liikevaihdon ja liiketuloksen kehityksestä. Vaihtelut puolivuotistulosten ja tilikausienkin välillä voivat olla merkittäviä sopimuksista riippuen.

Yhtiön tavoitteena on pitkällä aikavälillä luoda kannattavaa kasvua laajentamalla tuoteportfoliotaan ja solmimalla uusia kumppanuuksia asiakkaidensa kanssa. Kasvustrategiaan liittyvät panostukset tulevat rasittamaan yhtiön tulosta tänä vuonna, yhtiö kertoo.

Remedy listautui viime vuonna Helsingin pörssin First North -kauppapaikalle. Tänään puolenpäivän jälkeen osakkeen kurssi oli 1,6 prosentin laskussa.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?