Huhtamäen tulos parani ja osinko nousee – yhtiö valmis yritysostoihin - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Huhtamäen tulos parani ja osinko nousee – yhtiö valmis yritysostoihin

Pakkauskonserni Huhtamäen tulos parani loppuvuonna odotettua enemmän. Myös liikevaihto koheni, mutta jäi hieman odotuksista. Yhtiö aikoo jakaa osinkoa edellisvuotta enemmän.

14.2.2018 9:09

Huhtamäen tulos ennen veroja ylsi loka–joulukuussa 60,1 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin jäi 56,9 miljoonaan euroon. Analyytikot ennakoivat ruotsalaisen ennustepalvelu Inquiry Financialin keräämässä ennusteessa 55,1 miljoonan euron tulosta ennen veroja (mediaani).

– Huhtamäen vuosi oli hyvä. Vertailukelpoinen kasvu oli 3 prosenttia ja oikaistu osakekohtainen tulos parani 4 prosenttia ennätykselliseen 1,90 euroon, sanoo toimitusjohtaja Jukka Moisio tulostiedotteessa.

Huhtamäki investoi viime vuonna 215 miljoonalla eurolla yksikköihinsä eri puolilla maailmaa. Yritysostot kiinnostavat edelleen.

– Kykymme ja halumme tehdä lisäarvoa tuottavia yrityskauppoja on edelleen vahva ja olemme valmiina yritysostoihin, kun sekä strategiset että taloudelliset kriteerimme täyttyvät, Moisio sanoo.

Osakekohtainen tulos kohosi 0,47 euroon 0,42 eurosta, kun odotuksissa oli 0,43 euroa.

Liikevaihtoa yhtiö keräsi loppuvuonna 745,4 miljoonaa euroa edellisvuoden 731,5 miljoonan euron sijaan. Analyytikot olivat povanneet 750 miljoonaa euroa.

Vertailukelpoista liiketulosta syntyi 65 miljoonaa euroa, yhtä paljon kuin vertailukaudella.

Hallituksen osinkoesitys on 0,80 euroa osakkeelta, kun vuotta aiemmin jaettiin 0,73 euroa. Odotuksissa oli 0,75 euroa.

Huhtamäki arvioi liiketoimintaedellytystensä säilyvän tänä vuonna suhteellisen vakaina. Investointien määrän odotetaan olevan suunnilleen samalla tasolla kuin viime vuonna ja kohdistuvan pääosin liiketoiminnan laajentamiseen.

Yhtiössä uskotaan mukaan otettavien ja valmiiksi pakattujen ruokien kysynnän kasvavan maailmalla.

– Vuonna 2018 tärkein tavoitteemme on kiihdyttää kasvuamme jo tehtyjen investointien avulla pitäen kuitenkin samalla kiinni kannattavuustavoitteistamme, Moisio sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?