Nesteen toimitusjohtaja Lievonen Fortumin hallituksen puheenjohtajaksi - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nesteen toimitusjohtaja Lievonen Fortumin hallituksen puheenjohtajaksi

Fortumin hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf on hallituksen jäsenten vaihtuvuuteen liittyvien hallinnointiperiaatteiden mukaisesti ilmoittanut, ettei hän ole käytettävissä hallituksen jäseneksi seuraavalle toimikaudelle.

Nesteen Matti Lievonen on pian Fortumin hallituksen puheenjohtaja.

31.1.2018 9:52

Energiayhtiö Fortumin hallituksen puheenjohtaja on vaihtumassa. Osan saksalaisesta Uniperista ostanut Fortum kasvattaa samalla saksalaisten hallitusjäsenten joukkoa.

Fortumin hallituksen jättävä Sari Baldauf on ollut hallituksen jäsen vuodesta 2009 ja hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2011.

Hallituksen puheenjohtajaksi ehdotetaan öljy-yhtiö Nesteen toimitusjohtajaa Matti Lievosta ja hallituksen varapuheenjohtajaksi Klaus-Dieter Maubachia. Saksalainen Maubach on nousemassa Fortumin hallitukseen uutena jäsenenä samoin kuin Essimari Kairisto.

Maubach on toiminut vuoteen 2013 asti energiayhtiö Eon SE:n teknologiajohtajana. Hänen nykyiseksi tittelikseen ilmoitetaan maubach.icp GmbH:n Managing Partner.

Myös Kairistolla Suomen kansalaisuuden lisäksi Saksan kansalaisuus. Hän on konsultti sekä hallintoneuvoston ja tarkastusvaliokunnan jäsen Freudenberg, Global Technology Group. Aiemmin hän on toiminut johtotehtävissä muun muassa Hochtief Solutionissa, Sasolissa ja RWE Groupissa.

– Haluan kiittää Sari Baldaufia hänen omistautuneesta palvelustaan Fortumin hallituksessa. Hänen ohjauksessaan Fortum on käynyt läpi rakenteellisia muutoksia nopeasti muuttuvalla energiasektorilla yhtiön kilpailukyvyn varmistamiseksi, osakkeenomistajien nimitysvaliokunnan puheenjohtaja Pekka Timonen sanoo tiedotteessa.

Otsikkoa korjattu kello 10.40: Otsikossa väitettiin virheellisesti Matti Lievosen olevan Fortumin toimitusjohtaja. Lievonen on Nesteen toimitusjohtaja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?