Fortum nappaa liki 47 prosenttia Uniperista – E.On päätti myydä osakkeensa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Fortum nappaa liki 47 prosenttia Uniperista – E.On päätti myydä osakkeensa

Saksalainen energiayhtiö E.On on tänään tiedottanut tehneensä päätöksen myydä 46,65 prosentin osuutensa Uniperista Fortumille, suomalaisyhtiö kertoo tiedotteessaan.

Fortum ostaa E.Onin omistamat Uniper-osakkeet.

8.1.2018 18:26

Lisäksi E.Onin johtoryhmän jäsenet, jotka ovat tähän saakka yksityisesti omistaneet Uniperin osakkeita, myyvät omistuksensa ostotarjouksessa. Fortumin käteisostotarjous Uniperin osakkeenomistajille on kokonaisarvoltaan 22 euroa osakkeelta.

Osuuden arvo on 3,76 miljardia euroa, mistä laskien Uniperin kokonaisarvo on 8,05 miljardia, sanoo Fortumin projektiviestinnän johtaja Pauliina Vuosio STT:lle.

– Ostotarjouksessa ei ole muita ehtoja, eli se toteutuu. Vaikka se on toki ehdollinen vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnälle.

Fortumin ostotarjouksen hyväksymisaika päättyy 16. tammikuuta. Hyväksymisajan jatkon oletetaan alkavan 20. tammikuuta ja päättyvän 2. helmikuuta Saksan julkisia ostotarjouksia koskevan lainsäädännön mukaisesti.

Kauppa koskee kaikkia E.ON:illa olevia osakkeita.

– E.ON listasi Uniperin reilu vuosi sitten syksyllä ja nyt he ovat irtautumassa siitä tämän meidän ostotarjouksemme myötä, Vuosio sanoo.

Tänään sinetöidyn kaupan seurauksena Fortum joutuu tekemään tarjouksen lopuista Uniperin osakkeista. Saksan lain mukaan, kun tehdään ostotarjous näin suuresta osuudesta, ostajan täytyy tehdä tarjous myös kaikille muille osakkeenomistajille, Vuosio sanoo.

– Tarjous jatkuu kaikille muille osakkeenomistajille 16. päivään saakka, minkä jälkeen todennäköisesti seuraa parin päivän tauko. Sitten on Saksan lainsäädännön mukainen jatkoaika, joka alkaa 20. tammikuuta ja päättyy 2. helmikuuta.

Vuosion mukaan Fortum on ensisijaisesti tavoitellut E.ON:in osuutta Uniperin osakkeista.

– Mutta totta kai kaikki osakkeet, joita halutaan myydä, ovat tervetulleita.

Saksalainen Uniper on vastustanut Fortumin tulemista yhtiön omistajaksi. Joulukuussa se torjui Fortumin ostotarjouksen nostamalla vuotuista osinkoaan keskimäärin 25 prosentilla vuoteen 2020 saakka. Vuosio ei kommentoi tarkemmin, kuinka yhteistyö Uniperin kanssa sujuu nyt.

– Olemme aloittaneet heidän kanssaan keskustelut yhteistyön muodostamisesta sitten, kun meistä heidän tulee omistajansa, mutta keskustelujen sisältö on luottamuksellista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?