Endomines suunnittelee osakeantia ja järjestelee velkojaan – Kyösti Kakkosesta merkittävä omistaja

Gregory Smithistä ja Kyösti Kakkosesta tulee kultakaivosyhtiö Endominesin isoja omistajia rahoitusjärjestelyn jälkeen.

Endomines omistaa Pampalon kultakaivoksen Ilomantsissa.

22.11.2017 12:27

Kultakaivosyhtiö Endomines suunnittelee keräävänsä osakeannilla vajaat 20 miljoonaa euroa kultakaivoksien hankintaan Pohjois-Amerikasta ja kullan etsinnän laajentamiseen Karjalan kultalinjalla. Samalla yhtiö tekee rahoitusjärjestelyn, jossa sen merkittäviksi omistajiksi tulevat Kyösti Kakkonen ja Gregory Smith, Endomines kertoo tiedotteessaan.

Osakeannin suuruus on 189 miljoonaa Ruotsin kruunua. Annissa yhdellä osakkeella saa merkitä kaksi uutta osaketta yhdeksän kruunun osakekohtaisella merkintämaksulla. Anti on tarkoitus järjestää tammikuussa.

Lisäksi Endomines on tänään allekirjoittanut aiesopimuksen viiden Yhdysvaltain Idahossa sijaitsevan kultamalmiprojektin hankinnasta. Endominesin tarkoituksena on hankkia yhdysvaltalainen TVL Gold 34 miljoonan dollarin kauppahinnalla. Kolmasosa hinnasta maksetaan käteisellä ja kaksi kolmasosaa Endominesin osakkeiksi muunnettavalla vaihtovelkakirjalla.

Annin ohella Endomines järjestelee 7,6 miljoonan euron pankkilainansa niin, että järjestelyn jälkeen sillä ei ole korollisia velkoja rahoituslaitoksilta.

Rahoitusjärjestelyn jälkeen Kyösti Kakkosen omistamasta Joensuun Kauppa ja Koneesta tulee Endominesin suurin yksittäinen osakkeenomistaja noin 10 prosentin osuudella. Gregory Smith nousee puolestaan suurimmaksi omistajaksi TVL Goldin ostoon liittyvän vaihtovelkakirjalainan konvertoinnin jälkeen yli 20 prosentin osuudella.

Merkintäoikeusannin järjestäminen edellyttää Endominesin yhtiökokouksen hyväksyntää. Muut järjestelyt ovat riippuvaisia annin ja toistensa toteutumisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?