Kemiran liikevaihto löi ennusteet, mutta tulos niiasi – tehokkuutta pyritään parantamaan - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Kemiran liikevaihto löi ennusteet, mutta tulos niiasi – tehokkuutta pyritään parantamaan

Kemiran toimitusjohtajan mukaan käyttökatteen heikentyminen johtui 12,7 miljoonan euron korvauksesta, joka liittyi Saksassa sovittuun vahingonkorvausvaateeseen.

Kemiran toimitusjohtajan mukaan käyttökatteen heikentyminen johtui 12,7 miljoonan euron korvauksesta, joka liittyi Saksassa sovittuun vahingonkorvausvaateeseen.

Julkaistu: 25.10.2017 13:10

Vesikemianyhtiö Kemiran liikevaihto kasvoi ja tulos laski heinä–syyskuussa.

Yhtiön liikevaihto oli kolmannella neljänneksellä 622,2 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin vertailukaudella oli 596,3 miljoonaa euroa. Inquiry Financialin analyytikkoennusteessa odotettiin 618 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Jari Rosendalin mukaan seitsemän prosentin orgaaninen liikevaihdon kasvu on hyvä saavutus. Myyntimäärät kasvoivat Pulp & Paper -segmentissä, jonka liikevaihto kuitenkin laski.

Industry & Water -segmentin liikevaihto puolestaan kasvoi 12 prosenttia. Kasvua tuki erityisesti Pohjois-Amerikan öljy- ja kaasuliiketoiminnan myyntimäärien vahva kehitys.

Käyttökate niiasi kymmenen prosenttia ja oli 70,2 miljoonaa euroa vertailukauden 78,3 miljoonaan verrattuna. Rosendalin mukaan käyttökatteen heikentyminen johtui 12,7 miljoonan euron korvauksesta, joka liittyi Saksassa sovittuun vahingonkorvausvaateeseen.

Yhtiön tulos ennen veroja heikkeni kolmannella neljänneksellä 26,1 miljoonaan viime vuoden 36,8 miljoonasta. Analyytikot odottivat parempaa, 28 miljoonan euron tulosta.

Operatiivinen liiketulos oli 47,7 miljoonaa, mikä oli enemmän kuin edellisvuoden 46,5 miljoonaa. Liiketulos jäi analyytikoiden odottamasta 48,9 miljoonasta.

Osakekohtainen tulos painui 0,12 euroon vertailukauden 0,16 eurosta. Analyytikot odottivat 0,14 euron osakekohtaista tulosta.

Kemira pitää näkymänsä tälle vuodelle ennallaan. Se odottaa operatiivisen käyttökatteen paranevan edellisvuoden 302,5 miljoonasta eurosta. Pidemmällä aikavälillä yhtiön tavoitteena on markkinoita nopeampi liikevaihdon kasvu ja 14–16:n operatiivinen käyttökateprosentti.

Toimitusjohtaja Rosendal kertoo osavuosikatsauksessa, että uusi organisaatiorakenne on otettu käyttöön ja tehokkuuden parantamista tavoitteleva BOOST-ohjelma etenee sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. Lisäksi yhtiö odottaa Kiinassa tulossa olevaa yrityskauppaa, joka varmistaa tärkeän raaka-aineen saannin ja vahvistaa Kemiran asemaa massa- ja paperiteollisuuden kemiantoimittajana.

Jutusta on korjattu Jari Rosendahlin nimen kirjoitusasu 25.10. klo 16:28.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta