Konecranesin toimitusjohtaja Routila: MHPS-liiketoiminta etenee odotuksiamme nopeammin – tulos kasvoi - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Konecranesin toimitusjohtaja Routila: MHPS-liiketoiminta etenee odotuksiamme nopeammin – tulos kasvoi

Nostolaitevalmistaja Konecranes teki kolmannella neljänneksellä yllättäen tappiota ennen veroja, mutta yhtiön seuraama oikaistu EBITA kasvoi kuten analyytikot olivat odottaneet.

Konecranesin nosturit Helsingin Munkkisaaren telakalla.­

25.10.2017 11:45

Liikevaihto laski yli seitsemän prosenttia, mutta uudet tilaukset kasvoivat lähes kymmenen prosenttia edellisvuodesta.

– Kannattavuuden paraneminen jatkui kunnossapito-liiketoiminta-alueella, ja teollisuuslaitteissa ja satamaratkaisuissa tuloskäänne eteni. Tämä osoittaa, että MHPS-liiketoiminnan integrointi etenee onnistuneesti ja parantaa tehokkuuttamme, sanoo Konecranesin toimitusjohtaja Panu Routila tiedotteessa.

Routilan mukaan integrointi etenee yhtiön odotuksia nopeammin. Yhtiö odottaa saavuttavan vuoden loppuun mennessä 50 miljoonan euron vuosisynergiat aikaisemman 45 miljoonan euron sijasta.

Konecranesin tappio ennen veroja oli heinä–syyskuussa 4,8 miljoonaa euroa, kun viime vuoden vastaavana aikana yhtiön tulos oli 21,3 miljoonaa euroa. Analyytikot odottivat ennustepalvelu Inquiry Financialin kokoamassa ennusteessa 14,1 miljoonan euron tulosta ennen veroja (mediaani).

Oikaistu EBITA nousi 54,4 miljoonaan euroon viime vuoden 47,1 miljoonasta eurosta, kun odotuksissa oli 54 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tappio oli 0,06 euroa, kun se edellisvuonna tulos osaketta kohden oli 0,27 euroa.

Liikevaihto laski 746,2 miljoonaan euroon, kun vertailukauden liikevaihto oli 804 miljoonaa euroa. Analyytikoiden ennuste liikevaihdolle oli 803 miljoonaa euroa.

Konecranesin uudet tilaukset ylsivät 750,1 miljoonaan euroon vertailujakson 685 miljoonasta eurosta. Analyytikot olivat odottaneet Konecranesin saaneen uusia tilauksia 731 miljoonalla eurolla.

Saatujen tilausten määrän kasvu oli vahvinta satamaratkaisuissa, jossa tilausten määrä kasvoi useimmissa tuoteryhmissä.

Konecranes laski hieman liikevaihto-ohjeistustaan. Yhtiö odottaa nyt tämän vuoden liikevaihdon olevan alle vertailukelpoisen yhdistetyn yhtiön viime vuoden liikevaihton, joka oli 3 278 miljoonaa euroa.

Oikaistun EBITA:n yhtiö odottaa yhä olevan 205-225 miljoonaa euroa, kun se yhdistetyssä yhtiössä oli viime vuonna 184 miljoonaa euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?