Jättipankki: Nordean nappaa todennäköisimmin Helsinki - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Jättipankki: Nordean nappaa todennäköisimmin Helsinki

Investointipankki Citin mukaan Nordea muuttaa pääkonttorinsa pois Ruotsista yli 50 prosentin todennäköisyydellä, kertoo ruotsalaislehti Dagens Industri.

Nordean pääkonttori Tukholmassa­

1.9.2017 20:29

Nordea on aiemmin ilmoittanut pohtivansa pääkonttorin sijaintia Ruotsin, Tanskan ja Suomen välillä.

Dagens industrin mukaan investointipankki Citi arvioi torstaina julkaisemassaan analyysissä, että Nordean pääkonttori lähtee Ruotsista yli 50 prosentin todennäköisyydellä. Todennäköisimpänä kohteena Citi pitää Helsinkiä.

Nordean hallitus kokoontuu ensi keskiviikkona päättämään asiasta.

Elokuun alkupuolella Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos kertoi tiedotusvälineille, että Nordea otti pääkonttoriratkaisussaan lisäaikaa, koska se odottaa lisätietoja Ruotsin ja Tanskan hallituksilta siitä, aikovatko maat liittyä pankkiunioniin.

Ruotsi ja Tanska ilmoittivat heinäkuun alkupuolella, että harkitsevat liittymistä.

DI:n mukaan Helsingistä olisikin tässä mielessä Nordealle hyötyä.

– Skenaariomme mukaan Helsinki on houkuttelevampi pääkonttorin paikka Nordealle kuin Tukholma, koska Helsinki sijaitsee euroalueella ja Suomi on osa pankkiliittoa. Kööpenhaminaa ei kuitenkaan voida sulkea pois laskuista, koska sijaitsee keskeisellä paikalla Euroopassa, Citistä arvioidaan lehden mukaan.

Nordean on jo pitempään uhannut lähteä Ruotsista muun muassa siksi, koska Ruotsin pankeilta keräämät vakausmaksut ovat nousemassa ja Nordean mukaan Ruotsin hallituspolitiikka on vaikeasti ennakoitavissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?