Componenta myy Turkin-yhtiönsä nimelliseen hintaan

Componentan ainoa vaihtoehto oli luopua omistuksestaan Componenta Turkissa. Turkin konserni on ylivelkainen, eikä Componentalla ole edellytyksiä rahoittaa sen toimintaa, Componenta sanoo tiedotteessa.

4.8.2017 16:53

Valukompomponentteja valmistava Componenta myy omistamansa 93,6 prosentin osuuden Componenta Dökümcülük Ticaret ve Sanayista. Kauppahinta on nimellinen, Componenta kertoo tiedotteessaan.

Ostajayhtiö on Döktas Metal Sanayi ve Ticaret, jonka omistaa Componenta Turkin johto. Sopimukseen kuuluvat Turkissa sijaitsevat rauta-, konepaja- ja alumiiniliiketoiminnat kokonaisuudessaan.

Componenta Turkki on tänään velkojana hyväksynyt Componenta Oyj:tä ja Componenta Finland Oy:tä koskevat saneerausohjelmaehdotukset. Osakekaupan odotetaan toteutuvan lähiviikkoina.

– Componentan ainoa vaihtoehto oli luopua omistuksestaan Componenta Turkissa. Turkin konserni on ylivelkainen, eikä Componentalla ole edellytyksiä rahoittaa sen toimintaa, Componenta sanoo tiedotteessa.

Componenta-konsernin liiketoiminta sisältää valimoliiketoiminnot Porissa ja Karkkilassa sekä Ruotsissa sijaitsevan Främmestadin konepajan. Componenta-konserni työllistää yhteensä noin 660 työntekijää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?