Kotipizzan tulos ja liikevaihto kasvoivat – uskoo kasvun jatkuvan - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Kotipizzan tulos parani ja liikevaihto kasvoi

Kivijalkaravintoloiden asiakasmäärät kasvoivat yli 13 prosenttia ja keskiostos yli 3 prosenttia.

Kotipizzan kivijalkaravintoloissa asiakasmäärät kasvoivat 13,3 prosenttia ja keskiostos 3,3 prosenttia.­

20.6.2017 10:43

Pikaruokayhtiö Kotipizza jatkoi tuloksensa parantamista tilivuotensa ensimmäisellä neljänneksellä. Taustalla oli asiakasmäärien kasvu ja keskiostosten paisuminen.

Kotipizzan tulos ennen veroja nousi helmi–huhtikuussa 1,1 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 855 000 eurosta.

Liikevaihto puolestaan kasvoi 19,2 miljoonaan euroon viime vuoden 15,4 miljoonasta eurosta. Vertailukelpoinen liikevaihto oli 18,3 miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tulos nousi 0,13 euroon 0,10 eurosta. Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 1,05 miljoonasta eurosta 1,32 miljoonaan euroon.

Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen kertoo tiedotteessa, että kivijalkaravintoloissa asiakasmäärät kasvoivat 13,3 prosenttia ja keskiostos 3,3 prosenttia.

Ketjumyynti kasvoi 20,4 miljoonasta 24,2 miljoonaan euroon. Kasvua oli 18,5 prosenttia, mikä on Tervasen mukaan selvästi Suomen pikaruokamarkkinoiden keskimääräistä kasvua vahvempaa.

Hän uskoo, että myynti jatkaa myönteistä kehitystään, mutta vastaavien suhteellisten kasvulukujen saavuttaminen muuttuu hankalammaksi, sillä vastassa on yhä kovempia vertailukuukausia.

Ketjumyynti on kulloinkin konsernin franchising-sopimussuhteessa olevien yrittäjien yhteenlaskettu myynti, minkä perusteella yhtiön franchising-maksut kuukausittain laskutetaan.

Yhtiö arvioi ketjumyynnin kasvavan kuluvalla tilikaudella yli kymmenen prosenttia edelliseen tilikauteen verrattuna ja vertailukelpoisen käyttökatteen (EBITDA) kasvavan edelliseen tilikauteen verrattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?