Lehti: Supercellin suuromistaja haluaisi ostaa myös Rovion - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Lehti: Supercellin suuromistaja haluaisi ostaa myös Rovion

Kiinalainen verkkojätti Tencent on kiinnostunut suomalaisen peliyhtiö Rovion ostamisesta, kertoo amerikkalainen verkkolehti The Information lähteisiinsä viitaten.

16.6.2017 9:33

The Information -lehden mukaan mukaan Rovio on avoin sopimukselle, mutta saattaa silti pysyä itsenäisenä tai listautua pörssiin vuoden loppuun mennessä.

Mikäli Rovio myytäisiin, olisi sen kauppahinta lehden tietojen mukaan lähes kolme miljardia dollaria, eli noin 2,7 miljardia euroa.

Rovio totesi The Informationille, että yhtiö ja sen omistajat arvioivat tasaisin väliajoin erilaisia mahdollisuuksia yhtiön kehittämiseksi. Pörssilistautuminen voi olla tulevaisuudessa mahdollinen, mutta siitä ei ole vielä tehty mitään päätöksiä.

Kiinalainen Tencent osti toisen suomalaisen peliyhtiön Supercellin enemmistöosuuden japanilaiselta SoftBankilta viime kesänä.

Bloomberg Gadflyn kolumnisti Tim Culpan arvioi, että Tencent onnistui hyvin ostaessaan Supercellin. Tencent käytti muun muassa chat-palvelu WeChatia Supercellin pelien kuten Clash of Clansin markkinoimiseen ympäri Kiinaa ja hyödynsi Supercellin peliosaamista oman pelituotantonsa parantamiseen.

Tencentillä oli jo ennestään omaa pelituotantoa, joista erityisesti tietokonepelit menestyivät. Supercell tuki erityisesti sen mobiilipelitarjontaa.

Culpanin arvion mukaan Rovio ei tarjoaisi Tencentille samanlaisia synergiaetuja ja mahdollisuuksia. Angry Birds on jo valtavan suosittu Kiinassa, joten sille ei löytyisi maasta lisämarkkinoita.

Hän arvioi myös Rovion hinnan olevan yläkantissa, kun taas Supercell lähti yllättävän halvalla. Tencent maksoi Supercellin enemmistöosuudesta noin kymmenkertaisen summan sen tulokseen ennen veroja verrattuna.

Roviosta puolestaan oltaisiin maksamassa jopa 154-kertainen määrä tulokseen ennen veroja verrattuna ja 14-kertainen määrä liikevaihtoon verrattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?