EKP:n neuvoston jäsen: Elvytystä ei pidä jatkaa liian pitkään - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

EKP:n neuvoston jäsen: Elvytystä ei pidä jatkaa liian pitkään

Saksan keskuspankin pääjohtajanakin toimiva Weidmann on varoitellut jo pitkään valtionlainojen ostamisesta inflaation tukemiseksi.

Valtionvelkakirjojen ostaminen sotkee raha- ja finanssipolitiikan keskenään, mikä voi johtaa siihen, että eurojärjestelmälle asetetaan poliittisia paineita jatkaa elvyttävää rahapolitiikkaa hintavakauden kannalta liian pitkään, Jens Weidmann sanoo.­

14.6.2017 13:24

Määrällisen elvytyksen jatkamisessa on pidemmän päälle riskejä, arvioi Euroopan keskuspankin neuvoston jäsen Jens Weidmann.

Hänen mukaansa valtionvelkakirjojen ostaminen sotkee raha- ja finanssipolitiikan keskenään, mikä voi johtaa siihen, että eurojärjestelmälle asetetaan poliittisia paineita jatkaa elvyttävää rahapolitiikkaa hintavakauden kannalta liian pitkään.

– Valtionlainojen ostojen kohdalla rahapolitiikan muutokset vaikuttavat enemmän hallitusten rahoituskustannuksiin kuin korkomuutokset, Saksan keskuspankin pääjohtajanakin toimiva Weidmann arvioi puheessaan Frankfurtissa.

Weidmann on varoitellut jo pitkään valtionlainojen ostamisesta inflaation tukemiseksi. Nyt EKP näyttää olevan liikkumassa samaan suuntaan, kun se vihjasi viime viikolla kokouksessaan, että korkoja ei enää lasketa.

Se viestii siitä, että keskuspankki on lähestymässä 2 300 miljardin euron osto-ohjelman loppua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?