Outotecin tappio kutistui selvästi – säästöt ja kasvanut liikevaihto taustalla - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Outotecin tappio kutistui selvästi – säästöt ja kasvanut liikevaihto taustalla

Parannus heijastelee kaivosteollisuuden markkinoiden myönteisempää ilmapiiriä, mutta myös heikkoa vertailukautta, toimitusjohtaja Markku Teräsvasara sanoo.

–Kannattavuutemme parani karsittujen kiinteiden kulujen ja kasvaneen liikevaihdon myötä, mutta useat loppuvaiheessa olevat toimitusprojektit pitivät kassavirran negatiivisena, Outotecin toimitusjohtaja Markku Teräsvasara sanoo.­

4.5.2017 13:47

Kaivosteknologiaan erikoistuneen Outotecin kannattavuus parani selvästi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, joskin tulos pysyi edelleen miinuksella. Koko vuoden näkymät yhtiö pitää ennallaan.

Markkinatilanne pysyi Outotecin mukaan alkuvuonna suunnilleen vuodenvaihteen kaltaisena. Tilauskertymä kasvoi tammi–maaliskuussa 87 prosenttia 318,4 miljoonaan euroon.

Tilausten kasvu tuli Minerals Processingin laitetilauksista sekä Metals, Energy & Water -yksikön suurehkoista laitostilauksista.

– Parannus heijastelee kaivosteollisuuden markkinoiden myönteisempää ilmapiiriä mutta myös heikkoa vertailukautta. Mineraalien rikastuksen laitetilausten lisäksi saimme joitakin suurehkoja, metallien jalostukseen liittyviä laitostilauksia. Onnistuimme myös lisäämään palvelutilauksia 13 prosenttia, sanoo toimitusjohtaja Markku Teräsvasara tiedotteessa.

– Kannattavuutemme parani karsittujen kiinteiden kulujen ja kasvaneen liikevaihdon myötä, mutta useat loppuvaiheessa olevat toimitusprojektit pitivät kassavirran negatiivisena.

Tappio ennen veroja kutistui tammi–maaliskuussa 3,1 miljoonaan euroon, kun tappio vuotta aikaisemmin oli 14,6 miĺjoonaa euroa. Analyytikot olivat ruotsalaisen ennustepalvelu SME Direktin keräämässä ennusteessa ennakoineet vain 2 miljoonan euron tappiota.

Osakekohtainen tappio supistui 0,07 eurosta 0,03 euroon.

Liikevaihtoa kertyi ensimmäisellä neljänneksellä 12 prosenttia vertailukautta enemmän. Liikevaihto oli 267,7 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 239,8 miljoonassa eurossa. Tästä jäi liiketappiota 0,8 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin liiketappio oli 12,3 miljoonaa.

Outotecin koko vuoden ohjeistus pysyy ennallaan. Ohjeistus perustuu nykyiseen tilauskantaan sekä markkinanäkymiin ja saavutettuihin kulusäästöihin.

Koko vuoden liikevaihdon ennakoidaan olevan 1050-1150 miljoonaa euroa ja oikaistun liiketuloksen noin 3–5 prosenttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?