Käytettyjen autojen kauppias Kamux listautuu Helsingin pörssiin - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Käytettyjen autojen kauppias Kamux listautuu Helsingin pörssiin

Käytettyjä autoja myyvä Kamux suunnittelee listautumisantia ja listautumista Helsingin pörssiin.

Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski kuvattuna elokuussa­

18.4.2017 8:22

Käytettyjä autoja myyvä Kamux ilmoittaa suunnittelevansa listautumisantia ja osakkeiden listaamista Helsingin pörssin päälistalle. Kamux toimii Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.

Kamuxin mukaan anti tukisi yhtiön kasvustrategiaa ja kansainvälistymistä. Listautumisanti mahdollistaisi myös pääsyn pääomamarkkinoille, omistuspohjan laajenemisen ja yhtiön osakkeiden likviditeetin lisääntymisen. Listautumisen myötä yhtiön osakkeita voitaisiin käyttää Kamuxin henkilöstön ja johdon palkitsemisessa.

Listautumisannin odotetaan koostuvan sekä osakemyynnistä että osakeannista. Osakeannissa on tarkoitus kerätä noin 20 miljoonaa euroa uutta pääomaa, joka käytettäisiin Kamuxin kasvustrategian ja kansainvälistymisen tukemiseen sekä digitalisaatioon.

Kamuxin liikevaihto oli viime vuonna 405 miljoonaa euroa, missä oli kasvua 30,6 prosenttia edellisvuodesta. Oikaistu liikevoitto oli 18 miljoonaa euroa eli 4,4 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön tavoitteena on saavuttaa vähintään 700 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2019.

– Jatkoimme voimakasta kansainvälistä kasvua vuonna 2016 avaamalla yhdeksännen autoliikkeemme Ruotsissa, mikä on samalla ensimmäinen autoliikkeemme Tukholman alueella, sekä toisen autoliikkeemme Saksassa Hampurin alueella. Visiomme on olla johtava käytettyjen autojen kauppaan erikoistunut vähittäiskaupan ketju Euroopassa, toteaa toimitusjohtaja ja Kamuxin perustaja Juha Kalliokoski tiedotteessa.

Tietyt institutionaaliset sijoittajat ovat kukin erikseen sitoutuneet merkitsemään mahdollisen listautumisen yhteydessä osakkeita. Merkintäsitoumusten yhteismäärä on 60 miljoonaa euroa. Ankkurisijoittajia ovat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Swedbank Robur Fonder, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja Fondita Rahastoyhtiö.

Ensimmäinen Kamux-autoliike avasi ovensa vuonna 2003 Hämeenlinnassa. Yhtiöllä on tällä hetkellä 37 autoliikettä Suomessa, yhdeksän Ruotsissa ja kaksi Saksassa. Lisäksi tarkoituksena on avata kaksi uutta autoliikettä Suomessa ensi kuun aikana. Yhtiö on myynyt perustamisensa jälkeen yli 140 000 käytettyä autoa.

Kamux yrittää pörssiin nyt toista kertaa. Yhtiö keskeytti listautumisantinsa vuosi sitten toukokuussa, kun kävi ilmi, että tiettyjen työntekijöiden ennakonpidätykset ja sosiaalikulut olivat jääneet maksamatta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?