Suominen palkkaa sokkona – ”Olemme saaneet hyviä ihmisiä taloon” - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Ikä piilotettiin työhakemuksista – näin palkkaaminen muuttui

Julkaistu: 4.4.2017 19:52

Kuitukankaita valmistava Suominen piilottaa työhakemuksista tiedot sukupuolesta, iästä ja etnisestä taustasta. Näin tehtävään tarvittavat ominaisuudet korostuvat.

Sokkorekrytointi tarkoittaa, että hakemuksista poistetaan hakijan nimi, sukupuoli, etninen tausta ja ikä ennen kuin palkkaava esimies saa ne arvioitavakseen.

– Näin varmistamme, että tiedostamattomat asiat eivät vahingossakaan vaikuta prosessiin, eivätkä hakukriteerit muutu matkan varrella, Suomisen viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja Anu Heinonen kertoo.

Suomisella on lähes 650 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Yhtiö aloitti sokkorekrytoinnin vuonna 2015 ja on palkannut tällä tavalla noin 20 työntekijää eri tehtäviin eri maihin.

Toimintatapaa noudatetaan kaikkialla ja kaikkien tehtävien täyttämisessä eli se koskee myös ylintä johtoa.

– Olemme saaneet hyviä ihmisiä taloon. He ovat kaiken ikäisiä ja tulevat eri puolilta maailmaa, Heinonen kertoo.

Keskeistä on sopivuus tehtävään

Suominen on muun muassa palkannut väkeä tuotekehitykseen. Heinosen mukaan osa tehtävistä on ollut sellaisia, että niihin on riittänyt vähempikin kokemus ja niihin on valittu nuoria.

Etninen kirjo on laaja, sillä töitä saaneet ovat kotoisin Intiasta, Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta.

Sukupuolten tasa-arvo on vahvasti kulttuurisidonnaista. Heinonen miettii, että esimerkiksi Etelä-Euroopassa saatetaan vielä täkäläistä herkemmin ajatella, että jotkut työt sopivat miehille ja toiset naisille. Sokkorekrytointi poistaa ongelman.

Toimintatapa on Heinosen mielestä ylipäätään tuonut palkkaukseen lisää ryhtiä.

– Henkilöstöhallinto ja esimies miettivät prosessin aluksi tarkasti, mitä ominaisuuksia ja taitoja hakijalta vaaditaan, Heinonen kertoo.

Palkinto alan järjestöltä

Suominen sai tänään käytännöstään Index17-palkinnon kansainväliseltä kuitukankaiden toimialajärjestö Edanalta vastuullisten toimintatapojen kategoriassa. Yhtiö ilmoittautui itse kisaan.

Kyseiset palkinnot ovat Heinosen mukaan alan arvostetuimpia kunnianosoituksia.

Heinonen ei tiedä mitään muuta alan yritystä, joka tekisi sokkorekrytointeja. Hän ei myöskään tiedä yhtään toista Suomessa pörssiin listattua yhtiötä, jolla olisi vastaava käytäntö.

– Kokemuksemme ovat niin hyvät, että ehdottomasti aiomme jatkaa sokkorekrytointeja, hän kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?