”Finnair uhkaa jäädä syrjään, jos valtio ei päästä irti” - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

”Finnair uhkaa jäädä syrjään, jos valtio ei päästä irti”

Julkaistu: 16.3.2017 17:54

Finnairin jääminen syrjään lentoyhtiöiden konsolidoitumisesta ei olisi Suomen eikä Suomen liike-elämänkään edun mukaista, lentoyhtiön hallituksen puheenjohtaja sanoo.

Lentoyhtiö Finnairin hallituksen puheenjohtaja Klaus Heinemann varoittaa yhtiöön kohdistuvasta marginalisoitumisen uhasta eurooppalaisen lentoliikenteen konsolidoitumisessa, jos Suomen hallitus ei ole valmistautunut omistuksensa keventämiseen.

– Kun konsolidaatio etenee Pohjois-Eurooppaan, meillä ei ole tapaa eikä kykyä osallistua siihen tavalla, joka olisi hyväksi niin Suomelle kuin Suomen elinkeinoelämällekin. Todellinen vaara on, että tuollaisessa tilanteessa marginalisoidumme kovenevassa kilpailussa, Heinemann sanoo Finnairin yhtiökokouksessa tänään tiedotteen mukaan.

Hänen mukaansa se ei olisi Finnairin, eikä yhtiön osakkeenomistajien, edun mukaista.

– Uskon vakaasti, että Suomen hallituksen tulisi harkita sellaisen option luomista, että Finnairin omistusrakennetta voitaisiin muuttaa, ja siten varautua välttämään Finnairin marginalisoitumisen uhka, Heinemann sanoo Finnairin tiedotteen mukaan

Myös Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo on pitänyt aihetta esillä. Aiemmin tällä viikolla Vauramo sanoi talouslehti Financial Timesin haastattelussa toivovansa hallituksen poistavan säännön, joka pakottaa Suomen valtion pysyvän Finnairin pääomistajana.

Yhtiökokouksessa Vauramo puhuu Finnairin kasvutavoitteista.

– Vuonna 2011 asetimme tavoitteeksi kaksinkertaistaa Aasian liikenteen vuoteen 2020 mennessä, ja kiihdytetyillä kasvusuunnitelmillamme saavuttanemme tavoitteen jo ensi vuoden loppuun mennessä, hän arvioi.

Finnair tavoittelee puolen miljardin euron lisäystä liikevaihtoonsa 2017–2019.

– Tämä muutos vaatii lisää kapasiteettia ja asiakkaille mahdollisuuksia lisätä matkustustaan ja käyttää heille sopivia lisäpalveluita. Digitalisaatiolla tavoittelemme uutta harppausta: uutta liikevaihtoa, parempaa asiakaskokemusta sekä sisäistä tuottavuutta, hän jatkoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?