Suomeen avataan uusi kauppaketju – Kesko ja Oriola-KD luovat jopa tuhat uutta työpaikkaa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Suomeen avataan uusi kauppaketju – Kesko ja Oriola-KD luovat jopa tuhat uutta työpaikkaa

Kauppakonserni Kesko ja lääkkeiden vähittäis- ja tukkukauppias Oriola-KD perustavat yhteisen hyvinvointikauppaketjun, johon palkataan jopa tuhat uutta työntekijää.

13.3.2017 9:21

Ensimmäiset kaupat avataan tänä syksynä. Tämän vuoden aikana tavoitteena on avata yhteensä 15 myymälää.

Alkuvaiheessa terveys-, kauneus- ja hyvinvointimyymälöistä rakentuisi sadan myymälän ketju sekä verkkokauppa. Mikäli lainsäädäntö muuttuu, suunnitellaan toimintaa laajennettavan lääkemyyntiin.

Ensivaiheessa Kesko ja Oriola-KD investoivat yhteisyritykseen noin 25 miljoonaa euroa.

Yritysten puoliksi omistaman yhteisyrityksen perustaminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Yritykset uskovat, että asian käsittely saadaan päätökseen viimeistään tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Suomen markkinoilla vastaavalla konseptilla kilpailijoita ovat muun muassa Yliopiston Apteekkien Ego-ketju sekä verkossa toimiva Hyvinvoinnin tavaratalo.

Tähtää ykköseksi

Keskon pääjohtajan Mikko Helanderin mukaan Suomessa tapahtuva yhteiskunnallinen murros kasvattaa ihmisen vastuuta omasta hyvinvoinnistaan, ja se luo mahdollisuuksia uudenlaiselle liiketoiminnalle terveys-, kauneus- ja hyvinvointimarkkinoiden kohtaamispisteessä.

– Pidämme tärkeänä, että markkinaan tulee vastuullinen suomalainen toimija, Helander sanoo Keskon tiedotteessa.

Uuden ketjun tuotevalikoimassa on muun muassa kosmetiikkaa, ihon- ja hiustenhoitotuotteita, luontaistuotteita sekä tulevaisuudessa myös siis lääkkeitä, jos lainsäädäntö sen sallii.

– Visionamme on olla johtava toimija Suomen apteekkimarkkinoilla apteekkisääntelyn vapauduttua, sanoo Oriola-KD:n toimitusjohtaja Eero Hautaniemi.

Uuden ketjun on määrä työllistää välillisesti myös runsaasti terveys-, kauneus- ja hyvinvointialan yhteistyökumppaneita.

Kaksi isoa pörssiyhtiötä

Sekä Kesko että Oriola-KD ovat isoja suomalaisia pörssiyhtiöitä. Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on yli 13 miljardia euroa.

Oriola-KD toimii lääkkeiden ja terveys- ja hyvinvointituotteiden vähittäis- ja tukkukaupassa Ruotsin, Suomen ja Baltian markkinoilla. Oriola-KD:n liikevaihto on 1,6 miljardia euroa. Konsernilla on myös 325 apteekkia Ruotsissa ja Latviassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?