Alma Media yhdistää Pohjolan Sanomat ja Lapin Kansan – väenvähennyksiä luvassa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Alma Media yhdistää Pohjolan Sanomat ja Lapin Kansan – väenvähennyksiä luvassa

Työpaikkoja vähennetään enimmillään 17.

8.3.2017 12:29

Mediakonserni Alma Media aikoo yhdistää Kemissä ilmestyvän sanomalehti Pohjolan Sanomat sekä rovaniemeläisen Lapin Kansan. Samalla alkavat yt-neuvottelut, jotka koskevat 91 henkilöä.

Lehtien toimitus, mainosmyynti ja ilmoitusvalmistus yhdistettiin jo kaksi vuotta sitten, mikä jälkeen sisältö on ollut pääosin yhteistä.Yhdistymisen myötä arvioidaan vähenevän enimmillään 17 työpaikkaa.

Kemi–Tornio-alueella Pohjolan Sanomat on ilmestynyt Lapin Kansan toisena painoksena. Tästä ja samalla osittain erilaisesta sisällöstä sekä Pohjolan Sanomien nimen käytöstä myös digitaalisissa kanavissa luovuttaisiin.

Alma Regions -liiketoimintayksikön johtaja Kari Juutilaisen mukaan Kemi–Tornio-alueen tilaaja- ja ilmoitusmäärä eivät riitä kannattamaan kuusipäiväistä itsenäistä sanomalehteä, vaikka Pohjolan Sanomat on lukijoidensa arvostama.

– Olemme yrittäneet saada Pohjolan Sanomien liiketoimintaa kannattavaksi ilmestymispäivien muutoksilla ja lehtien toimintojen yhdistämisellä. Tästä huolimatta toiminta on ollut lähes kymmenen vuoden ajan raskaasti tappiollista, Juutilainen sanoo tiedotteessa.

Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien yhteenlaskettu levikki oli viime vuonna 36 685 kappaletta ja lukijamäärä 93 000 kappaletta. Yhteenlaskettu levikki laski edellisvuodesta seitsemän prosenttia.

Kaupunkilehdet Lounais-Lappi ja Uusi Rovaniemi jatkavat ilmestymistään entiseen tapaansa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?