Viikonloppuna ”intensiivisiä” neuvotteluja – Autoalan jättikauppa voi toteutua maanantaina - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Viikonloppuna ”intensiivisiä” neuvotteluja – Autoalan jättikauppa voi toteutua maanantaina

Julkaistu: 3.3.2017 16:59

Kahden miljardin euron yrityskauppa vaikuttaa etenevän.

Ranskalainen autonvalmistaja PSA on ostamassa Opelin ja Vauxhallin amerikkalaiselta General Motorsilta. Uutistoimisto Bloombergin lähteiden mukaan yrityskauppa voidaan julkistaa jopa ensi viikolla.

Bloombergin nimettömien lähteiden mukaan yhtiöt aikovat jatkaa ”intensiivisiä” neuvotteluita viikonlopun aikana. Tarkoituksena on saada aikaan sopimus maanantaiksi.

Neuvottelut ovat ilmeisesti edenneet, koska PSA:n johto on varautunut alustavasti tapaamaan ammattiyhdistysliikkeen edustajia ensi viikolla.

Jopa kahden miljardin euron yrityskaupan arvioidaan ratkaisevan se, kuinka suuret synergiaedut PSA siitä saa. Synergiaetujen aikaansaaminen vaatii tuotannon järkeistämistä, yhteistä ostotoimintaa ja kiinteiden kulujen karsimista.

General Motors on puolestaan halukas myymään liiketoiminnan, jolla on ollut taloudellisesti vaikeaa useiden vuosien ajan. Saksalainen Opel on perustettu 1862, ja se on ollut osa General Motorsia vuodesta 1929.

Yrityskauppa voi kaatua suuriin eläkevelvoitteisiin, joita GM:llä on Opelista ja Vauxhallista. Analyytikkoarvioiden mukaan velvoitteet ovat yhteensä noin 9-10 miljardia euroa.

Yrityskauppa synnyttäisi Euroopan toiseksi suurimman autonvalmistajan Volkswagenin jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?