Siwojen ja Valintatalojen yt:t päättyivät: 51 kauppaa lopettaa, 206 työpaikkaa katoaa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Siwojen ja Valintatalojen yt:t päättyivät: 51 kauppaa lopettaa, 206 työpaikkaa katoaa

Kesko on saanut päätökseen ostamiaan Siwoja ja Valintataloja koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

23.2.2017 13:09 | Päivitetty 23.2.2017 14:32

Yt-neuvottelujen päätteeksi yhteensä 51 Siwaa ja Valintataloa lopettaa, ja samalla katoaa 206 työpaikkaa.

Kesko pyrkii löytämään irtisanotuille töitä muualta konsernista.

Kesko ilmoitti tammikuun alussa aloittavansa kahdet yt-neuvottelut, jotka koskevat yhteensä 570 ihmistä ja 114 kauppaa. Yt-neuvottelujen taustalla on yrityskauppa, jossa Kesko osti Suomen Lähikaupan Siwat ja Valintatalot, joita muutetaan nyt K-marketeiksi.

– Suomen Lähikauppa oli taloudellisissa vaikeuksissa ennen yritysostoa, ja yli 600 lähikaupan verkosto oli vaarassa poistua markkinoilta. Me olemme tyytyväisiä, että pystymme muuttamaan yli 400 entistä Siwaa ja Valintataloa K-Marketeiksi ja vahvistamaan kuluttajien arvostamia lähikauppapalveluja, Keskon varatoimitusjohtaja ja päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala sanoo tiedotteessa.

Yt-neuvottelut ovat päättyneet myös niissä kaupoissa, jotka Kilpailu- ja kuluttajavirasto määräsi myytäväksi. Myyntineuvottelut jatkuvat edelleen, ja osan kaupoista odotetaan siirtyvän kilpailijoiden omistukseen, Kesko kertoo. Virasto on velvoittanut Keskoa luopumaan 60 kaupasta, joita se pitää ongelmallisina paikallisen kilpailutilanteen kannalta.

Myytäviksi määrätyissä kaupoissa on 212 työntekijää. Jos kauppa saadaan myytyä kilpailijalle, irtisanominen peruuntuu.

– Pidämme hyvin todennäköisenä, että pääsemme sopimukseen useista myyntikohteena olevista kaupoista, jolloin kaupat sekä niissä työskentelevä henkilökunta siirtyvät liikkeenluovutuksella uudelle omistajalle. Suunnitelmissamme on myös, että joitakin kauppoja tullaan muuttamaan K-Marketeiksi kevään 2017 aikana, mikäli niille ei löydy määräajassa ostajaa, Rauhala sanoo tiedotteessa.

Taloussanomat julkaisi yt-neuvottelujen alkaessa listan sulkemisvaarassa olevista Siwoista ja Valintataloista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?