Aamulla tehtiin iso kauppa – Otava nousi Alman suuromistajaksi - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Aamulla tehtiin iso kauppa – Otava nousi Alman suuromistajaksi

Kustannusyhtiö Otava nousi Alma Median kolmanneksi suurimmaksi omistajaksi.

14.12.2016 15:21

Alma Media kertoi tänään, että Otava-konserni on hankkinut 7,26 prosentin osuuden Alma Median osakkeista.

Osakkeiden myyjä oli Kaleva Kustannus. Otava nousee nyt Alman kolmanneksi suurimmaksi omistajaksi.

Muun muassa Iltalehteä, Kauppalehteä ja Talouselämää julkaisevan Alman suurempia omistajia ovat Ilkka-Yhtymä 27,3 prosentin osuudella sekä Niklas Herlinin sijoitusyhtiö Mariatorp 19,1 prosentin osuudella.

Minkä tyyppinen sijoitus on kyseessä, Otava Oy:n toimitusjohtaja Alexander Lindholm?

– Olemme sitä mieltä, että Alma Media on hyvin hoidettu yhtiö. Meidän on helpompi sijoittaa ja olla mukana sellaisessa liiketoiminnassa, Lindholm toteaa Taloussanomille.

Hänen mukaansa Otavalla ”ei ole ainakaan tällä hetkellä” suunnitelmia laajentua muiden mediayhtiöiden kuin Alman suuntaan.

Voidaanko Alma-omistusta sitten kasvattaa edelleen?

– Sitä ei voida sulkea pois, Lindholm vastaa.

Otava oli vielä 1990-luvun alussa pörssiyhtiö, mutta vuodesta 1991 lähtien taas Reenpäiden perheyhtiö. Viime vuosina Otava on pikku hiljaa laajentunut.

Vuonna 2011 Otava hankki Suomalaisen kirjakaupan Sanomalta. Tämä kauppa oli kuitenkin pienempi kauppa kuin nyt hankittu Alman osakepotti, joka maksoi 30,8 miljoonaa euroa.

Viime vuoden lokakuussa Otavamedia osti asiakasmediaa ja sisältömarkkinointipalveluita tarjoavan Alma 360:n Alma Medialta. Lindholmin mukaan nyt hankituilla osakkeilla ei kuitenkaan ole tekemistä tämän kaupan kanssa.

Kirjankustantamisen puolella Otavan viimeisin kauppa on lokakuussa hankittu pieni kustantaja Nemo, joka on erikoistunut tietokirjoihin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?