5 kuukautta kestäneestä euribor-korkojen manipuloinnista valtavat sakot - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

5 kuukautta kestäneestä euribor-korkojen manipuloinnista valtavat sakot

Kolme pankkia sai komissiolta sakot laittomasta kartellista euribor-korkojen manipuloimiseksi.

7.12.2016 13:58

EU:n komissio on määrännyt tänään JPMorgan Chasen, Crédit Agricolen ja HSBC:n maksamaan yhteensä 485 miljoonan euron sakot laittomasta kartelloitumisesta euribor-korkojen manipuloimiseksi. Asia ilmenee komission tiedotteesta.

JP Morgan joutuu maksamaan 337 miljoonaa euroa ja Crédit Agricole 115 miljoonaa euroa. Molemmat osallistuivat kartelliin viiden kuukauden ajan.

HSBC tuomittiin maksamaan 34 miljoonaa euroa kuukauden osallistumisesta.

– Pankkien on kunnioitettava EU:n kilpailusääntöjä aivan niin kuin muidenkin markkinoilla toimivien yritysten, EU:n kilpailukomissaari Margrethe Vestager sanoi tiedotteessa.

Päätös lopettaa tutkinnan, jossa JP Morgan ja viisi muuta pankkia eli Deutsche Bank, Société Générale, RBS, Citigroup ja RP Martin määrättiin maksamaan joulukuussa 2013 yhteensä 1,7 miljardin euron sakot. Aiempi päätös koski sekä euribor-korkojen että jenin libor-koron (JP Morgan) manipulointia.

Tänään tuomion saaneet kolme pankkia ovat olleet mukana komission tutkinnassa alusta alkaen. Selvitystyö on kuitenkin vienyt aikaa, koska ne kiistivät syyllisyytensä vuonna 2013.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?