Osakestrategi Oksaharju: ”Odotan Helsingin pörssiin verenpunaista päivää” - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Osakestrategi Oksaharju: ”Odotan Helsingin pörssiin verenpunaista päivää”

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju odottaa jopa kaksinumeroisia miinuslukuja pörsseihin.

Julkaistu: 9.11.2016 8:26

Piensijoittajan kannattaa pitää pää kylmänä, vaikka maailman osakemarkkinoilla saatetaan nähdä jopa kaupankäynnin keskeytyksiä, sanoo Nordnetin Jukka Oksaharju.

– Odotan Helsingin pörssiin verenpunaista päivää, toteaa Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju Taloussanomille.

Hän on haastatteluhetkellä vasta laittamassa aamiaista, mutta tietää jo päivästä tulevan erilaisen: Donald Trumpin voitto Yhdysvaltain presidentinvaaleissa näyttää hetki hetkeltä todennäköisemmältä.

Markkinoilla ei ole varauduttu republikaaniehdokkaan voittoon, Oksaharju toteaa.

Osakekurssit ovat Yhdysvalloissa lähellä kaikkien aikojen ennätyslukemia, ja Euroopassakin arvostukset ovat korkealla. Korot ovat nollassa, ja korkosijoittajatkin ovat siirtyneet osakemarkkinoille.

– Tällaisessa tilanteessa kaikki uusi epävarmuus maailmantalouden tulevaisuudesta vie sijoittajien sormen herkästi liipaisimelle.

Oksaharju kehottaa suomalaisia piensijoittajia pitämään pään kylmänä. Nopeita liikkeitä ei hänen mielestään kannata tehdä, mutta pitkän ajan strategiaa sen sijaan voi miettiä uudelleen.

Esimerkiksi yksittäisten Euroopan maiden niin sanotut maariskit ovat Oksaharjun mukaan niin suuria, että maantieteellistä hajauttamista maailmanlaajuisesti voi olla syytä lisätä.

Keskiviikosta tulee joka tapauksessa maailman pörsseille todennäköisesti voimakas laskupäivä, jos Trumpin voitto varmistuu. Oksaharjun mukaan kaksinumeroisilta miinuslukemilta tuskin vältytään.

– Uskon, että jopa kaupankäynnin keskeytyksiä nähdään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?