Viikonlopun Opec-pettymys painaa öljyn hintaa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Viikonlopun Opec-pettymys painaa öljyn hintaa

Opec-jäsenten ja muut öljynviejien tanssitahti on nyt yksi askel eteenpäin ja kaksi taakse, sanoi PVM Groupin toimitusjohtaja David Hufton uutistoimisto Bloombergille.

31.10.2016 15:24

Raakaöljyn hinta on iltapäivällä liikkunut alimmillaan yli kuukauteen, kun öljynviejämaiden järjestön Opecin ja muiden suurten öljynviejien kuten Venäjän ja Brasilian välisissä keskusteluissa ei viikonloppuna syntynyt konkreettisia päätöksiä tuotannon vähentämisestä maailmalla.

Öljyn hinta on liikkunut lähellä 50 dollaria barrelilta, kun markkinoilla on vallinnut epäselvyyttä siitä, pystyykö Opec virallisessa marraskuun kokouksessaan toteuttamaan ensimmäisen tarjonnan rajoituksia kahdeksaan vuoteen.

Iltapäivällä Brent-öljyn hinta oli laskenut 1,7 prosenttia perjantaista liikkuen alle 49 dollarissa barrelilta.

– Hintakupla on tyhjentymässä, kun epäilykset uskottavan Opec-sovun syntymisestä kasvavat. Opec-jäsenten ja muut öljynviejien tanssitahti on nyt yksi askel eteenpäin ja kaksi taakse, sanoi PVM Groupin toimitusjohtaja David Hufton.

Opec-maat sopivat viime kuussa Algerissa alustavasti, että tuotantoa vähennetään 32,5–33 miljoonaa barrelia päivässä. Sovun löytyminen nosti hintoja aluksi korkeimmalle tasolle 15 kuukauteen, mutta hinnat ovat sittemmin laskeneet, kun rajoitusten lopullisesta toteutumisesta on herännyt epäilyksiä. Rajoituksista on tarkoitus sopia lopullisesti vasta Wienissä marraskuun lopussa.

Lontoossa Brent-öljyn joulukuun toimitusten hinta oli kello 15 aikaan 48,87 dollarissa barrelilta, kun hinta myähäämn perjantaina oli 49,71 dollaria. New Yorkissa WTI-viitelaadun barrelihinta oli 48,01 dollarissa perjantain 48,70 dollarin jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?