Microsoftin tulos löi markkinoiden odotukset – osake uuteen ennätykseen - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Microsoftin tulos löi markkinoiden odotukset – osake uuteen ennätykseen

Satya Nadella

Satya Nadella

Julkaistu: 21.10.2016 8:08

Yhtiön liikevaihto kasvoi, vaikka Windows-ohjelmiston ja pelikonsoli Xboxin liikevaihto oli laskussa.

Amerikkalaisen ohjelmistoyhtiö Microsoftin tilivuoden ensimmäisen neljänneksen tulos ja liikevaihto paranivat markkinaodotuksia enemmän, kun yhtiön pilvipohjaisten ohjelmistojen ja palvelujen kysyntä kasvoi.

– Tämä siirtymä pilveen edustaa suurinta nähtävissä olevaa mahdollisuutta markkinoilla moneen, moneen vuoteen, sanoi talousjohtaja Amy Hood tiedotteessa.

Hänen mukaansa tulosparannuksesta puolet juontui vahvasta liikevaihdosta ja puolet alemmasta veroprosentista ja muista eduista.

Yhtiön osake kääntyikin Wall Streetin jälkikaupassa yli kuuden prosentin nousuun ja kävi uudessa ennätyslukemassa.

Tulos ilman kertaeriä parani vuoden takaisesta 0,70 dollarista 0,76 dollariin, kun analyytikot olivat odottaneet 0,68 dollarin tulosta uutistoimisto Bloombergin keräämässä ennusteessa. Nettotulos laski 4,9 miljardista dollarista 4,69 miljardiin dollariin.

Syyskuun lopussa päättyneen neljänneksen liikevaihto kasvoi 21,7 miljardista dollarista 22,3 miljardiin dollariin, kun analyytikot odottivat 21,7 miljardia. Näin siitä huolimatta, että Windows-ohjelmiston ja pelikonsoli Xboxin sisältävän More Personal Computing -yksikön liikevaihto oli laskussa.

Kysyntää oli etenkin Azure-, Office 365- ja Dynamics 365 -pilvipalveluille. Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella kertoi aiemmin tässä kuussa, että Microsoft on yli tuplannut pilvikapasiteettinsa Euroopassa kuluneen vuoden aikana ja on sijoittanut reilut kolme miljardia dollaria Eurooppaan tähän mennessä.

Lisäksi hän ilmoitti, että yhtiö aikoo toimittaa Microsoft Cloud -palveluita myös Ranskan datakeskuksista ensi vuodesta lähtien. Ranskaan kohdistuukin uusia investointeja.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta