Anne Berner siirsi Vallila Interiorin omistusta lapsilleen – myi Sopranon osakkeet

Anne Bernerin sidonnaisuuksista kertovaa kirjelmää käsiteltiin tänään eduskunnan täysistunnossa.

11.10.2016 17:12

Eduskunta käsitteli täysistunnossaan tänään valtioneuvoston kirjelmää, jossa käydään läpi ministerien sidonnaisuuksia.

Sidonnaisuusilmoituksen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) Bernerin omistusosuus Vallilassa on laskenut 60,52 prosentista 30,35 prosenttiin. Hän jatkaa edelleen yhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Bernerin mukaan osakkeet ovat menneet hänen kolmelle pojalle osana perheyhtiön sukupolvenvaihdosta.

– Sukupolvenvaihdos on tehty kesäkuussa 2016 ja siitä on tehty ilmoitus valtioneuvostolle 28.6.2016. Yle on asiasta uutisoinut 30.6.2016, Berner kertoi Taloussanomille tiistaina lähettämässään sähköpostissa.

Vallila Interior on yli 80 vuotta vanha sisustustekstiilien ja -tuotteiden suunnitteluun ja tukkumyyntiin sekä projektisisustamiseen erikoistunut perheyritys. Sen historia alkoi, kun sveitsiläinen Otto Berner perusti Suomen Silkkituotteen 1935. Anne Berner on Otto Bernerin pojan, Rudolf Bernerin tytär.

Kauppalehden mukaan Vallila Interior konsernin liikevaihto oli viime vuonna 31,2 miljoonaa euroa ja nettotulos 471 000 euroa.

Berner on luopunut myös kaikista Helsingin pörssissä noteerattavan, palveluliiketoiminnan kehitysyhtiö Sopranon osakkeistaan.

Berner omisti 36 585 Sopranon osaketta. Sopranon kotisivuilla olevan omistajaluettelon perusteella Berner on myynyt omistamansa Soprano-osakkeet viime syksynä. Bernerin nimeä ei löydy yhtiön suurimpien omistajien joukosta enää vuoden lopussa.

Berner oli Sopranon hallituksen puheenjohtaja tultuaan valituksi ministeriksi. Hän luopui hallituspaikastaan ministerinimityksensä jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?