AL: Nokian Renkaat on myynyt eri hinnalla samoilla resepteillä tehtyjä renkaita - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

AL: Nokian Renkaat on myynyt aivan eri hinnoilla samoilla resepteillä tehtyjä renkaita

Rengasvalmistaja Nokian Renkaat on Aamulehden mukaan vastoin väitteitään myynyt samoilla resepteillä tehtyjä renkaita Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan. Rengassarjoissa on ollut satojen eurojen erot.

6.10.2016 8:09

Nokian Renkaat on kertonut valmistavansa Pohjoismaihin selvästi erilaisia renkaita kuin Keski-Eurooppaan. Aamulehden tutkimat salaiset rengasreseptit paljastavat, että todellisuudessa niitä on tehty samoilla resepteillä.

Yhtiö on markkinoinut renkaita eri tuotteina, eri nimillä ja eri hinnoilla. Suomalaiskuluttaja on maksanut autonsa renkaista satoja euroja enemmän kuin keskieurooppalainen autoilija.

Esimerkiksi Nokian Hakka Black ja Nokian zLine-kesärenkaita on lehden mukaan tehty samalla rengasreseptillä. Saman reseptin käyttäminen tarkoittaa, että renkaiden kulutuspinnan kumisekoitus on samanlainen. Osassa renkaista myös pintakuvio on ollut sama eri markkina-alueilla.

Aamulehden haltuunsa saamat rengasreseptit ovat peräisin Nokian Renkaiden tehtaalta Venäjän Vsevolozhskista. Niitä on käytetty ainakin vuosina 2010–2013.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?