Pankkihermoilu jatkuu pörssissä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pankkihermoilu jatkuu pörssissä

Helsingin pörssi jatkoi iltapäivällä laskettelua, mutta muuta Eurooppaa hieman maltillisemmin. Sampo ja Nordea olivat parin prosentin laskussa saksalaispankkien aamulla alkaneen laskurytinän seurauksena.

30.9.2016 15:02

Deutsche Bankin vaikeuksien pelätään leviävän muulle pankkisektorille. Deutsche Bankin osake on sukeltanut enimmillään yhdeksän prosenttia Frankfurtin pörssissä, ja Commerzbank painui viisi prosenttia heti avauksessa.

Iltapäivästä Deutsche Bankin luisu oli jo rauhoittunut, mutta pelot olivat levinneet laajalle Euroopan pankkisektorille, joka liikkui 3,1 prosenttia alamäessä. Eurooppalaisosakkeiden kursseja kuvaava laaja Stoxx 600 -indeksi eteni iltapäivästä 1,4 prosentin laskussa.

Wall Streetin avausta ennakoivien indeksifutuurien liike oli epäyhtenäistä.

Helsingissä Nordea ja Sampo olivat kello 14.30 aikaan molemmat 2,2 prosenttia pakkasella.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi eilen, että joukko hedge-rahastoja on vetänyt varojaan Deutsche Bankista ja vähentänyt Deutsche-sidonnaisia sijoituksiaan. Pankki joutui rahoittelemaan sijoittajia tiedotteella.

–Tarve rauhoitella markkinoita ja asiakkaita on huolestuttavaa, Evli kommentoi aamukatsauksessaan.

Evli arvioi, että markkinoiden hermoilu jatkuu, kunnes pelastustoimista ilmoitetaan.

Wärtsilä ja Kemira nousevat vastavirtaan

Helsingin yleisindeksi OMXH oli kello 14.30 aikaan laskenut 0,8 prosenttia 8 522,36 pisteeseen. Vaihdetuimpien osakkeiden OMXH 25 -indeksi oli saman verran miinuksella. Vaihtoa oli kertynyt noin 221 miljoonaa euroa, josta telelaitevalmistaja Nokiaa 40,5 miljoonaa euroa.

Pääosa toimialaindekseistä oli miinuksella, ja vaihtokärki kynti Nordean ja Sammon johdolla alamäessä merimoottori- ja voimalaitosvalmistaja Wärtsilä lukuun ottamatta. Yhtiö piti eilen pääomamarkkinapäivän, jonka viesti miellytti analyytikoita ja sijoittajia. Osake oli parin prosentin ylämäessä.

Kemianyhtiö Kemira oli vankentunut suuryhtiöistä eniten eli 2,4 prosenttia. Nordea nosti tänään sen osakkeen suosituksen tasolle "osta" aiemmalta tasolta "pidä".

Nordean analyytikot katsovat, että Kemiran sellu&paperi ?yksikkö hyötyy lisääntyvästä sellukapasiteetista. Öljypuolella puolestaan Kemiralle tarjoaa kasvua vanhojen öljyesiintymien tyhjentäminen tekniikalla, jossa hyödynnetään Kemiran kemikaaleja, Nordea arvioi aamukatsauksessaan.

Tietoturvayhtiö F-Secure hakee kasvua kyberturvallisuudesta ja yritysostoista, sanoo yhtiön uusi toimitusjohtaja Samu Konttinen Digitodayn haastattelussa. Konttisen mukaan yhtiö pitää kiinni myös kuluttajaliiketoiminnasta, vaikka yhtiön Sense-laitejulkistus onkin viivästynyt. F-Securen osake oli laskenut 1,8 prosenttia.

Elektroniikkayhtiö Efore kertoi sopineensa 6,8 miljoonan lainakokonaisuudesta. Osake oli peruuttanut 1,5 prosenttia.

Yhdysvaltalaisen Acordan omistukseen siirtyvä Biotie Therapies on tänään viimeistä päivää Helsingin pörssin listalla. Välimiesoikeuden hyväksymän vakuuden asettanut Acorda on tänään saanut omistusoikeuden kaikkiin Biotien osakkeisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?