Putinin toive nostaa öljyn hintaa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Putinin toive nostaa öljyn hintaa

Odotukset öljyntuotannon rajoittamisesta saivat vauhtia Venäjän presidentin kommenttien jälkeen.

2.9.2016 19:13

Raakaöljyn hinta on viikon lopuksi kääntynyt selvään nousuun. Taustalla on Venäjän presidentin Vladimir Putinin lausunto, jonka mukaan hän haluaisi Venäjän sekä öljynviejämaiden järjestön Opecin sopivan tuotannon jäädyttämisestä, vaikka Iran ei ottaisikaan siihen osaa.

– Taloudelliselta sekä loogiselta kannalta olisi järkevää löytää jonkinlainen kompromissi. Luotan siihen, että jokainen ymmärtää tämän, Putin totesi Vladivostokissa.

Putin tapaa Saudi-Arabian prinssin Mohammad bin Salmanin Kiinan G-20 kokouksessa ensi viikolla.

– Tämä on taas yksi viesti siitä, että mahdollisuus tuotannon jäädytykseen kasvaa, Price Futuresin markkina-analyytikko Phil Flynn sanoi sanoi uutistoimisto Bloombergille.

Raakaöljyn kallistumiseen vaikutti myös se, että odotukset Yhdysvaltain keskuspankin koronnostoista maltillistuivat, kun uusia työpaikkoja syntyi elokuussa Yhdysvaltoihin markkinaodotuksia selvästi vähemmän.

Uusia maatalouden ulkopuolisia työpaikkoja syntyi 151 000, kun ekonomistit olivat uutistoimisto Bloombergin keräämässä ennusteessa ennakoineet 180 000 työpaikan lisäystä.

– Tämä on kova luku Fedille ja tukee öljyä, koska jos Fed ei voi nostaa korkojaan, tulee öljy mahdollisesti kiipeämään korkeammalle, sanoo Flynn.

Öljyn hinta nousi viime kuussa 7,5 prosenttia, kun markkinoilla arvioitiin, että Opec saattaa löytää yhteisen näkemyksen tuotannon rajoittamisesta syyskuun lopun kokouksessa Algerissa.

Raakaöljyn WTI-viitelaadun marraskuun toimitusten tynnyrihinta oli illalla 1,02 dollarin nousussa 44,18 dollarissa. Pohjanmeren Brent-laadun hinta oli samaan aikaan kallistunut 1,06 dollaria 46,51 dollariin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?