Helsingin pörssi hakee suuntaa – Sampo laskee, Nokian Renkaat nousee - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Helsingin pörssi hakee suuntaa – Sampo laskee, Nokian Renkaat nousee

Helsingin pörssissä on käyty kauppaa eilisissä lukemissa. Vaihtokärkeen kiilannut finanssikonserni Sampo on kuitenkin jatkanut eilistä laskusuuntaa.

11.8.2016 15:18 | Päivitetty 11.8.2016 15:19

Helsingin pörssissä on käyty kauppaa eilisissä lukemissa. Vaihtokärkeen kiilannut finanssikonserni Sampo on kuitenkin jatkanut eilistä laskusuuntaa.

Yleisindeksi OMXH oli kello 15 aikaan eilisen päätöstasolla. Vaihdetuimpien osakkeiden OMXH25 oli kivunnut 0,1 prosenttia.

Sammon osake oli jatkanut eilisestä tulosjulkistuksestaan alkanutta alamäkeä 1,5 prosentin verran.

Teknologiayhtiö Nokian osake oli toiseksi vaihdetuimpana eilisissä päätöslukemissaan 5,07 eurossa.

Parhaassa vedossa vaihtokympistä oli rengasyhtiö Nokian Renkaat, jonka kurssi oli 1,9 prosentin ylämäessä.

Päivän lukuisista tulosjulkistajista 30 vaihdetuimman joukkoon ylsi ainoastaan tulostaan ja liikevaihtoaan kohentaneen teknologiayhtiön Telesten osake. Se oli edennyt reilun puolen miljoonan vaihdolla 1,4 prosenttia.

Pienemmällä vaihdolla vauhdissa oli vertailukelpoisen liiketuloksensa plussalle puristanut tekstiiliyhtiö Marimekko, jonka osake liiti 4,7 prosentin nousussa.

Suositusnostoja Raisiolle

OP antoi tänään kaksi suositusnostoa ja neljä suosituslaskua. Se nosti elintarvike- ja rehuyhtiö Raision takaisin tasolle "osta" tasolta "lisää". Nosto tapahtui vain kolme päivää sen jälkeen, kun OP oli pudottanut Raision suositusta.

Myös Danske Bank nosti Raision suosituksen tasolle "osta" tasolta "pidä". Raision vaihdetumpi V-osake oli kohonnut 1,3 prosenttia.

OP nosti puuteollisuuden koneita valmistavan Rauten suosituksen tasolle "vähennä" tasolta "myy". Osake oli 1,4 prosentin luisussa.

Lentoyhtiö Finnairin suosituksen OP pudotti tasolle "lisää" tasolta "osta". Finnairin osake oli kohonnut 1,0 prosenttia.

Lisäksi OP laski metsäkonevalmistaja Ponssen, valukomponentteja valmistavan Componentan ja johdinsarjoja valmistavan PKC Groupin suositukset tasolle "vähennä" tasolta "pidä".

Componentan osake oli kallistunut 0,1 prosenttia ja PKC:n 0,4 prosenttia, kun taas Ponssen osake oli tullut alas 1,1 prosenttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?