Fedin Evans povaa kuluvalle vuodelle yhtä koronnostoa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Fedin Evans povaa kuluvalle vuodelle yhtä koronnostoa

Chicagon alueksekuspankin johtaja Charles Evans ei ole ainoa koronnoston puolestapuhuja. Korkoarvioita saatiin hiljattain myös Dallasin ja New Yorkin keskuspankkiireilta.

4.8.2016 8:37 | Päivitetty 4.8.2016 8:38

Yhdysvaltain keskuspankki nostanee ohjauskorkoaan tänä vuonna, kun talous kerää vauhtia, vaikka inflaatio onkin edelleen alhaista.

Näin arvioi Fedin Chicagon aluekeskuspankin johtaja Charles Evans.

– Arvioisin, että yksi koronnosto olisi ehkä asianmukaista tänä vuonna, Evans sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Kun ottaa huomioon parantuneet tilastot ja oman näkemykseni, voimme nähdä yhden koronnoston tänä vuonna, vaikka itse suosisin siitä pidättäytymistä, kunnes inflaatio kiihtyy selvästi.

Evansin mukaan keskuspankin pitäisi odottaa siihen asti, että näkymä inflaation kiihtymisestä kahden prosentin yläpuolelle olisi todennäköisempää kuin se, että inflaatio jää tämän keskuspankin tavoitteen alapuolelle.

Evans arvioi, että Yhdysvaltain talouden kasvu kiihtyy vuoden jälkipuoliskolla alkuvuoden tuottaman pettymyksen jälkeen. Koko vuoden kasvu yltäisi siten 1,5-1,75 prosentin haarukkaan.

Fed jätti heinäkuun lopussa ohjauskorkonsa ennakoidusti ennalleen 0,25-0,50 prosenttiin. Päätökseen vaikutti Britannian Brexit-äänestys. Edellisen kerran korkoa nostettiin joulukuussa.

Yhdysvaltain keskuspankin Fedin Dallasin ja New Yorkin aluepankkien johtajat kommentoivat puolestaan maanantaina tulevia koronnostoja.

Dallasin aluekeskuspankin johtaja Robert Kaplanin mukaan koronnosto Fedin avomarkkinakomitean seuraavassa kokouksessa syyskuussa on yhä mahdollinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?