Kiina paketoi nyt miljardien ongelmaluottoja arvopapereiksi

Kiinalaispankkien ongelmaluottojen määrä on ollut kasvussa, kun talouskasvu on hiipunut ja yritysten velkaantumisaste noussut.

25.7.2016 10:28

Kiinalainen Agricultural Bank of China suunnittelee maan tähän asti suurinta ongelmaluottojen arvopaperistamista kokeilussa, jossa on määrä auttaa pankkeja keventämään hoitamattomien lainojensa taakkaa.

Agricultural Bank of China aikoo paketoida 10,7 miljardin juanin (1,5 miljardia euroa) verran ongelmaluottojaan omaisuusvakuudellisiksi arvopapereiksi (ABS), jotka on määrä kaupata pankkien välisille lainamarkkinoille.

Myyntihinta on 29 prosenttia lainojen nimellisarvosta ja lainojen palautumisasteeksi pankki arvioi 41 prosenttia.

Kiinalaispankkien ongelmaluottojen määrä on kasvussa, kun yritysten velkaantumisaste on noussut ja talouden kasvuvauhti hiipunut. Pankkien taakkaa on pyritty keventämään aluehallinnolle tarjotuilla vaihtovelkakirjalainoilla ja velkojen vaihtamisella velallisten osakkeisiin.

Viimeisimpänä toimena Kiinassa on käynnistetty kokeilu hoitamattomien lainojen paketoimisesta omaisuusvakuudellisiksi arvopapereiksi. Näin ovat jo tehneet muun muassa Bank of China ja China Merchants Bank.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?