Teräsyhtiöt etenevät rauhallisessa pörssissä

Helsingin pörssin iltapäivä on edennyt nousutunnelmissa muun Euroopan rinnalla. Päivä ei ole tarjonnut suuria yritysuutisia.

12.7.2016 14:04

Euroopassa tunnelmia on piristänyt autonvalmistajia tukenut Daimlerin odotuksia parempi tulos ja Japanin pääministerin Shinzo Aben lupailemat elvytystoimet. Eurooppalaisosakkeiden kursseja kuvaava viiteindeksi Stoxx 600 liikkui iltapäivällä 0,9 prosenttia plussalla.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli kello 13.40 vahvistunut 0,9 prosenttia 8142,28 pisteeseen. Vaihdetumpien osakkeiden OMXH 25 oli edennyt saman verran.

Kauppaa oli käyty 147 miljoonalla eurolla, josta teknologiayhtiö Nokiaa oli 24 miljoonaa euroa.

Nokian osake oli kohonnut 0,9 prosenttia 5,08 euroon. Vaihtokakkosen eli hissi- ja liukuporrasvalmistaja Koneen B-osake oli kallistunut niin ikään 0,9 prosenttia.

Teräsyhtiöt ovat jatkaneet selvässä nousussa. Outokumpu oli vahvistunut 3,5 prosenttia, kun taas SSAB:n vaihdetumpi B-osake oli harpannut 6,2 prosenttia.

Teräksen hinta on kallistunut Kiinassa sen jälkeen kun paikallishallinto määräsi tehtaat rajoittamaan tuotantoa. Varastot taas ovat kutistuneet ennätyksellisen paljon.

Kultarikastamon prosessilaitteita Kazakstaniin toimittavan kaivosteknologiayhtiö Outotecin osake oli 4,3 prosentin nousussa. Yhtiön mukaan tällaiset toimitukset ovat tyypillisesti arvoltaan 15–20 miljoonaa euroa.

Bank of America nosti konepajakonserni Metson osakkeen suosituksen tasolle "buy" aiemmalta tasolta "underperform". Metso kertoi myös myyneensä pääkonttorikiinteistönsä Genestan hallinnoimalle pohjoismaiselle kiinteistörahastolle. Metson osake oli kohonnut neljä prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?