Teräsyhtiöiden osakkeet nousevat hiljaisessa pörssissä

Osakekurssit jatkoivat nousussa Helsingin pörssissä iltapäivällä. Päivä on ollut hiljainen.

Kauppaa on käyty nousujohteisesti myös muualla Euroopassa. Laaja eurooppalaisten osakkeiden liikkeitä kuvaava Stoxx Europe 600 -indeksi oli iltapäivällä 0,8 prosentin nousussa.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli kello 14 aikaan vahvistunut yhden prosentin 8006,00 pisteeseen. Suurten yhtiöiden OMXH 25 -indeksi oli koholla saman verran.

Osakkeita oli vaihdettu 124 miljoonalla eurolla. Vaihdetuinta eli teknologiayhtiö Nokiaa oli summasta 21 miljoonaa euroa. Nokian osake oli kallistunut 0,5 prosenttia 4,96 euroon.

Suurista yhtiöistä vahvimmassa vedossa olivat teräsyhtiöt. Outokummun osake oli harpannut 4,1 prosenttia ja SSAB:n vaihdetumpi B-osake 4,3 prosenttia.

Frankfurtin pörssissä saksalainen ThyssenKrupp on ollut tänään selvässä ylämäessä. Teräsyhtiö Tata Steel kertoi perjantaina käyvänsä alustavia keskusteluja ThyssenKruppin ja muiden alan toimijoiden kanssa yhteisyrityksen perustamisesta.

Metsäyhtiöistä UPM:n osake oli noussut Helsingissä 1,9 prosenttia ja Stora Enson R-osake 1,6 prosenttia.

Kymmenestä vaihdetuimmasta yhtiöistä miinuksella oli ainoastaan rengasvalmistaja Nokian Renkaat, joka oli painunut 0,3 prosenttia.

Lastinkäsittelylaitteita valmistavan Cargotecin B-osake oli kallistunut 1,6 prosenttia. Cargoteciin kuuluva MacGregor on saanut lastiluukkujen lisätilauksen japanilaiselta telakalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?