Analyytikot Outotecin Korhosen kaudesta: "Ei siitä kehuja voi saada"

Yhtiö ei ole kyennyt leikkaamaan kustannuksiaan samalla, kun liiketoiminta on sukeltanut tappiolle. Osakekurssi on vuodessa sulanut lähes 40 prosenttia.

22.6.2016 11:34 | Päivitetty 22.6.2016 13:10

Analyytikot ihmettelevät, että Pertti Korhonen pysyi kaivosteknologiayhtiö Outotecin toimitusjohtajana näinkin pitkään. Outotec on ollut suurissa vaikeuksissa, kun Kiinan talouskasvun hidastuminen on romahduttanut metallien hinnat ja iskenyt kaivosyhtiöihin.

Outotec kertoi aamulla vaihtavansa toimitusjohtajaa pikavauhtia. Korhonen lopettaa välittömästi ja yhtiöön johtoon nousee Markku Teräsvasara.

– Olen tätä vaihdosta jo hetken aikaa odottanut. Korhosen suoritus ei ole ollut kauhean vakuuttava, arvioi Outotecia seuraava analyytikko Taloussanomille. Analyytikko halusi pysytellä nimettömänä.

Analyytikon mukaan Outotec oli "rajusti" myöhässä, kun markkina romahti viime vuonna. Yhtiö ei ole kyennyt leikkaamaan kustannuksiaan samalla, kun liiketoiminta on sukeltanut tappiolle. Yhtiön osakekurssi on vuodessa sulanut lähes 40 prosenttia.

– Ei siitä kehuja voi saada, kuvailee analyytikko.

Analyytikoiden mukaan Korhosen johdolla Outotec on myös lähtenyt seikkailemaan liikaa ydinliiketoimintansa kaivosteollisuuden ulkopuolelle. Uuden toimitusjohtajan odotetaan karsivan rönsyjä.

Korhonen nousi Outotecin johtoon vuonna 2010 alan ulkopuolelta. Takana oli pitkä ura esimerkiksi Nokialla. Yksi analyytikko pitää Korhosen valintaa tässä mielessä virheenä.

Nyt yhtiön johtoon nouseva Teräsvasara työskenteli kaivos- ja louhintatekniikasta vastaavana johtajana ruotsalaisella Atlas Copcolla. Hänellä on pitkä kokemus kaivosalan laitteista ja palveluista.

– Kannattaa ottaa sellainen kaveri, joka tuntee asiakkaat ja prosessit, kuvailee toinen Taloussanomien haastattelema analyytikko.

Analyytikko kuvaa Atlas Copcoa alan parhaaksi yritykseksi.

– Jos siellä on pärjännyt, ei se huono meriitti ole.

Outotecin kurssi ampaisi tukevaan nousuun Helsingin pörssin auettua. Kello 11.20 aikaan nousu oli rauhoittunut noin kolmeen prosenttiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?