Ericssonin työntekijöitä epäillään korruptiosta Kreikassa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Ericssonin työntekijöitä epäillään korruptiosta Kreikassa

Epäilyt liittyvät Ericssonin ja Kreikan valtion vuonna 1999 tekemään kauppaan.

­

20.6.2016 9:13

Seitsemää ruotsalaisen verkkolaiteyhtiö Ericssonin nykyistä ja entistä työntekijää epäillään korruptiosta Kreikassa, yhtiö kertoo. Ericssonin mukaan epäilyt liittyvät sen vuonna 1999 Kreikan valtion kanssa tekemään kauppaan.

Ericsson kertoo tiedotteessaan, etteivät viranomaiset ole olleet yhteydessä yhtiöön. Työntekijöille on ilmoitettu rikosepäilyistä esitutkinnan pohjalta, mutta syyttäjä ei ole vielä kuullut epäiltyjä.

Ericsson myi Kreikalle ilmavalvontajärjestelmän vuonna 1999. Kaupan teki Ericsson Microwave Systems, jonka yhtiö myi Saabille vuonna 2006. Kaikki Ericsson Microwave Systemsin toimintaan liittyvät asiakirjat siirtyivät kaupassa Saabille.

Ericsson ei kommentoi asiaa enempää, koska tutkinta on kesken. Yhtiö sanoo kertoneensa tapauksesta julkisesti jo yli kaksi vuotta sitten. Uutta tietoa ovat nyt uudet rikosepäilyt.

Ericsson ilmoittaa tekevänsä yhteistyötä viranomaisten kanssa asian selvittämiseksi. Yhtiön mukaan Kreikan viranomaiset ovat selvittäneet jo jonkin aikaa maan puolustusteollisuuden asekauppoja.

Viime syksynä Kreikan viranomaiset pidättivät kreikkalaismiehen epäiltynä rahanpesusta ja lahjonnasta. Syytteet liittyivät samaan kauppaan. Syytteiden mukaan kreikkalaismies olisi maksanut jopa kaksi miljoonaa euroa Kreikan valtion virkamiehelle kauppojen varmistamiseksi.

Viime viikolla puolestaan kerrottiin, että Yhdysvallat epäilee Ericssonin syyllistyneen lahjontaan Kiinassa. Ericsson ilmoitti tehneensä yhteistyötä yhdysvaltalaisten viranomaisten kanssa vuodesta 2013 lähtien asian selvittämiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?