Pörssin nousupäivän tähtinä Nordea, Outotec ja YIT - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pörssin nousupäivän tähtinä Nordea, Outotec ja YIT

Julkaistu: 7.6.2016 15:34

Outotec päivitti pitkän aikavälin tavoitteitaan alaspäin, mutta kurssi on ollut reippaassa nousussa.

Helsingin pörssissä kaupankäynti on jatkunut tiistaipäivän edetessä nousujohteisena samaan tapaan kuin muualla Euroopassa.

Eurooppalaisosakkeita kuvaava Stoxx 600 -indeksi oli kello 14 aikaan kohonnut 1,2 prosentin verran eilisestä.

Helsingissä pörssikurssit olivat OMXH-indeksin mukaan kello 14.20 mennessä kivunneet yhden prosentin. Saman verran oli edennyt suuryritysten OMXH 25.

Vaihtoa oli kertynyt 155 miljoonaa euroa, josta teknologiayhtiö Nokiaa oli 31 miljoonaa. Nokian osake oli kallistunut 1,6 prosenttia 5,09 euroon.

Nokian takana vaihtokakkosena oli eilenkin vahvassa vedossa ollut energiayhtiö Fortum, joka on tänään jatkanut ylämäkeään 1,2 prosentin verran.

Vaihdetuimmasta 25 osakkeesta kaikki olivat plussalla lukuun ottamatta tietoliikenneyhtiö Elisaa, jonka osake liikkui eilisellä tasollaan. Kymmenen kärjestä vahvimmassa iskussa oli pankkikonserni Nordea, jonka osake oli kivunnut 2,9 prosenttia.

Vaihtokärjen takana kovinta vauhtia etenivät rakennusyhtiö YIT ja pääomamarkkinapäiväänsä viettävä teknologiayhtiö Outotec, joka kertoi päivittävänsä pitkän aikavälin tavoitteitaan alaspäin. Yhtiö muun muassa määritti palveluliikevaihdon vuosittaiseksi tavoitekasvuksi 5–15 prosenttia, kun marraskuussa 2014 julkistetuissa tavoitteissa lukema oli 10–20 prosenttia.

Outotecin osake oli harpannut 3,6 prosenttia, YIT:n 4,1 prosenttia.

Ohjelmistoyhtiö Innofactor kertoi aloittavansa heinäkuussa omien osakkeiden hankinnan. Yhtiö aikoo hankkia vuoden 2017 maaliskuun loppuun mennessä takaisin enintään 2,43 prosenttia osakkeistaan. Innofactorin osake oli vähäisellä vaihdolla halventunut 0,6 prosenttia.

OP kertoi ottavansa rakennus- ja kiinteistöalan konsernin Lehto Groupin seurantaansa suosituksella "lisää." Lehto Groupin osake oli kallistunut vähäisellä vaihdolla 1,5 prosenttia 6,60 euroon. OP asetti osakkeen tavoitehinnaksi 7,00 euroa.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta