Osakemarkkinoilla hermostunutta odotusta – "Edetään hetkestä hetkeen" - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Osakemarkkinoilla hermostunutta odotusta – "Edetään hetkestä hetkeen"

Kuvituskuva
Julkaistu: 2.6.2016 14:26

Nordean osakestrategin Kristian Tammelan mukaan markkinoiden keskipisteessä ovat nyt Brexit ja Fedin koronnosto.

Sekä Euroopan että Suomen osakemarkkinoilla kurssiliikkeet ovat jääneet kuluneen toisen neljänneksen tuloskauden jälkeen melko vaisuiksi.

Markkinoiden varovaisuutta lisää se, että kesäkuussa on tulossa mahdollisesti Yhdysvaltain keskuspankin ensimmäinen koronnosto tänä vuonna. Lisäksi Britannia päättää kansanäänestyksessä EU-jäsenyytensä kohtalosta.

Nordean osakestrategi Kristian Tammela uskoo, että markkinoiden tunnelma säilyy lähiajat hermostuneena.

– Edellä mainitut asiat näyttäisivät olevan nyt markkinoiden keskipisteessä. Lähinnä edetään hetkestä hetkeen ja seurataan Britannian mielipidemittausten tuloksia, Tammela toteaa Taloussanomille.

Hänen mukaansa tässä vaiheessa on vielä mahdotonta ennakoida, tuleeko Britannia jäämään unionin jäseneksi. Äänestyksen tulos antaa osakekaupalle suuntaa kesäkuun lopun jälkeen.

– En tässä vaiheessa lähde veikkailemaan reaktiota. Suuri kysymys on jatkossa se, jääkö Britannian EU-ero ainoaksi, vaiko ei.

Fedin koronnostossa epäselvää vain ajankohta

Fedin koronnosto aiheuttaa vähemmän epävarmuutta, sillä siihen on ehditty varautua jo pidemmän aikaa. Fedistä on viime ajat viestitetty, että koronnosto on lähiaikoina realistinen mahdollisuus.

– Epävarmuutta liittyy lähinnä enää ajoitukseen. Viestit ovat viitanneet koronnoston lähestymiseen, mutta eivät ole paljastaneet ajankohtaa, Tammela toteaa.

Brexitin ja Fedin lisäksi ratkottavana on vielä Kreikan tuki, josta siitäkin riittää vielä kädenvääntöä euroalueella. Epävarmuutta tuottavat myös kuun lopussa pidettävät Espanjan uusintavaalit.

Tuoreimmat osastosta